Sainz blikt terug op debuutseizoen bij Ferrari: 'Had hoge verwachtingen van mezelf' Formule 1
Formule 1

Sainz blikt terug op debuutseizoen bij Ferrari: 'Had hoge verwachtingen van mezelf'

Sainz blikt terug op debuutseizoen bij Ferrari: 'Had hoge verwachtingen van mezelf'

Carlos Sainz analyseert zijn 2021 seizoen met Ferrari. De Spanjaard eindigde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi als derde, versloeg zijn teamgenoot Charles Leclerc en mocht vier keer op het podium staan het afgelopen seizoen. De vijfde plaats in het eindklassement is geheel terecht en de Madrileen reflecteert op zijn eerste seizoen met Ferrari.

'Ik had hoge verwachtingen van mezelf bij Ferrari', zegt Sainz in gesprek met het Spaanse AS. 'Ik hou ervan om de lat zo hoog mogelijk te leggen. Als je een hoog doel voor jezelf instelt, dan eis je ook meer van jezelf gedurende het seizoen.' Sainz maakte de overstap van McLaren naar Ferrari en wist voordat het seizoen begon dat hij zich moest aanpassen aan het team. 'Zeker in het begin was het moeilijk. Mijn doel was dan ook om het seizoen sterker te eindigen dan dat ik het begonnen was. Dat doel heb ik zeker behaald.'

Sainz: 'Abu Dhabi was een completer weekend'

De Spanjaard zal voor eeuwig deel uitmaken van een historisch podium. De 27-jarige coureur wist als derde te eindigen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, de race waar Max Verstappen zich kroonde tot wereldkampioen. 'Het was een goede race', zegt Sainz over de prestatie in Abu Dhabi. Ook in Rusland deelde hij het podium met Verstappen en Lewis Hamilton. 'Maar Abu Dhabi was een completer weekend. Alles klopte toen en het was fijn dat mijn familie erbij was.'

Sainz eindigde het seizoen als vijfde in het coureursklassement met vijf en een half punt voorsprong op zijn teamgenoot Leclerc. Toch is hij onder de indruk van zijn teamgenoot uit Monaco. 'Zonder twijfel is hij één van de beste coureurs. We werken allemaal heel hard, maar hij heeft het totale pakket als het gaat om snelheid en consistentie. Ik denk dat er weinig mensen zijn die sneller dan hem kunnen rijden', zegt de 27-jarige Ferrari-coureur.

Prestaties Sainz kunnen zorgen voor contractverlenging bij Ferrari

Sainz begrijpt ook niet helemaal hoe hij voor de Monegask kon eindigen in het klassement. 'Ik weet niet wat ik gedaan heb of waarmee ik gestopt ben dat ik voor hem ben geëindigd. Ik focuste me op de auto en ik begreep de auto. Ik paste de auto aan op mijn voorkeur en ik weet dat als ik een auto heb die me bevalt, dat ik dan heel snel kan zijn', eindigt Sainz. De Spanjaard heeft nog een contract bij Ferrari tot het einde van het 2022-seizoen, maar Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft het al gehad over een contractverlenging voor de Madrileen. Ferrari zal dus nog wel even doorgaan met de coureurs die nu aanwezig zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws