Sainz heeft label van harde werker: 'Ik weet niet hoe dat komt en waarom dat zo is' Formule 1
Formule 1

Sainz heeft label van harde werker: 'Ik weet niet hoe dat komt en waarom dat zo is'

Sainz heeft label van harde werker: 'Ik weet niet hoe dat komt en waarom dat zo is'

Carlos Sainz heeft al het tijdje het label van een coureur met minder talent, maar die het vooral moet hebben van hard werken. Sainz deelt die mening niet en vindt het ook vreemd dat sommige mensen dat denken. Hij benoemd een paar voorbeelden waarmee hij aangeeft dat hij wel over talent beschikt en het zijn collega's knap lastig kan maken.

'Als je geen talent heb dan zou je ook geen snelle ronde neer kunnen zetten tijdens de kwalificatie', vertelt Sainz aan Marca. 'Dus we praten vooral over talent, de rest vul ik aan met werk. Ik schijn een reputatie te hebben als arbeider en niet als talent. Ik weet ook niet hoe dat komt en waarom dat zo is.' De Ferrari-coureur wist het afgelopen seizoen vier keer het podium te beklimmen en eindigde als vijfde in het eindklassement van de coureurs.

Sainz: 'Het lijkt alsof ik snel ga omdat ik hard werk'

'Het lijkt alsof ik snel ga omdat ik hard werk, maar je kan je zonder talent niet aanpassen aan een auto. Vraag maar aan Charles of Lando en aan mijn teambazen wat ik allemaal kan. Zij hebben zeker wel respect voor mij.' De 27-jarige Spanjaard houdt zich niet teveel bezig met de kritiek die er op hem is. Hij probeert zo min mogelijk Formule 1-nieuws te lezen en focust zich vooral op een goede sfeer binnen het team. 'Mijn filosofie is om een rustige werksfeer te creëren binnen het team.'

'In de Formule 1 is er al genoeg druk en concurrentie, dus ik denk dat het van belang is om dat in je eigen team niet te vergroten. Uiteindelijk heb je er zelf ook wat aan als je goed met elkaar kunt opschieten.' De kritiek die er dan ook op hem is gaat aan hem voorbij omdat hij zo min mogelijk nieuws probeert te lezen. 'Andere sporten zoals voetbal en golf volg ik, maar Formule 1-nieuws probeer ik te vermijden. Er is alleen maar lof of kritiek in de media en nooit een goede middenweg', eindigt Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws