Sainz niet onder de indruk van wereldtitel Verstappen: 'Hij heeft alle opties gehad' Formule 1
Formule 1

Sainz niet onder de indruk van wereldtitel Verstappen: 'Hij heeft alle opties gehad'

Sainz niet onder de indruk van wereldtitel Verstappen: 'Hij heeft alle opties gehad'

Carlos Sainz is niet onder de indruk van de prestatie van zijn oude teamgenoot Max Verstappen. De Ferrari-coureur vertelt dat Verstappen alle opties had om wereldkampioen te worden. Als coureur moet je vooral geluk hebben met de auto die je krijgt denkt de Spanjaard. Volgens hem zijn er dan ook zeven of acht mogelijke wereldkampioenen aanwezig op de grid.

'Ik vond het niet vreemd om te zien dat Max wereldkampioen is geworden', zegt Sainz tegenover het Spaanse AS. De twee coureurs waren in 2015 samen teamgenoten bij Toro Rosso, nu AlphaTauri. Terwijl Verstappen wel de stap kon maken naar Red Bull Racing, heeft Sainz zijn eigen weg bewandeld en zit hij nu dus bij Ferrari. 'Max heeft altijd opties gehad om wereldkampioen te worden. Ik geloof dat er op dit moment zeven of acht coureurs zijn die wereldkampioen kunnen worden.'

Sainz: 'Waanzinnig wat Max en Lewis hebben laten zien'

Sainz hoopt dat de auto's in 2022 gelijkwaardiger aan elkaar zullen zijn zoals de Formule 1 het heeft bedoeld. Dit seizoen liet al zien hoe spannend het kan zijn als teams gelijkwaardige auto's hebben. 'Het is waanzinnig wat Lewis en Max hebben laten zien dit seizoen. Met gelijkwaardige auto's hebben ze echt iets spectaculairs neergezet.' Toch is Sainz bang dat het volgend jaar niet zo spannend zal zijn als dat het dit seizoen was. 'Er zijn twee mogelijkheden: we hebben een gelijk speelveld of één team vindt iets waardoor het veel beter is dan de rest.'

Als coureur moet je dus geluk hebben met de auto die het team heeft ontwikkeld. De 27-jarige coureur denkt dat Hamilton en Verstappen beiden geluk hebben gehad met hun auto's. 'Hamilton kwam bij McLaren en had meteen al een goede auto. Ook toen hij naar Mercedes vertrok had hij een goede auto. Max had geduld met Red Bull en dat betaalde zich uit met een goede auto. Hij heeft vijf jaar op dat moment gewacht. Er is geen geheime formule voor', vertelt Sainz.

Red Bull en Mercedes zullen weer top zijn volgens Sainz

De Spanjaard verwacht ook niet dat Mercedes en Red Bull ineens veel minder goed zijn dan het afgelopen jaar. 'Ik denk dat die twee teams heel goed kunnen focussen op twee dingen tegelijk. Er zal vast wel aan de auto van 2022 zijn gesleuteld terwijl ze ook nog bezig waren met 2021.' Sainz verwacht dus dat Red Bull en Mercedes weer sterk terug zullen komen. Zelf hoopt de Ferrari-coureur dat zijn team iets goeds zal ontwikkelen. 'Ik ben nog niet van plan om te vertrekken. Ik denk dat stabiliteit juist kan zorgen voor goede resultaten', eindigt Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws