Sainz over relatie met Norris: 'Heb hem meer gezien dan mijn eigen familie' Formule 1
Formule 1

Sainz over relatie met Norris: 'Heb hem meer gezien dan mijn eigen familie'

Sainz over relatie met Norris: 'Heb hem meer gezien dan mijn eigen familie'

Ferrari-coureur Carlos Sainz en McLaren coureur Lando Norris kwamen afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van São Paolo na de start in botsing met elkaar in bocht één. Desondanks zijn de twee coureurs nog steeds vrienden en kunnen ze nog steeds met elkaar lachen. Sainz zegt zelfs dat hij Norris nu vaker heeft gezien dan zijn eigen familie.

De twee coureurs gingen tegelijk op de eerste bocht af. Norris zat aan de buitenkant van Sainz en kon geen kant op. De Spanjaard gaf de McLaren-coureur vervolgens een tikje waardoor beiden een aantal plekken verloren. Hoewel ze verschillen van mening over het incident brengen de twee nog steeds tijd met elkaar door. 'We hebben golf gespeeld op dinsdag en woensdag', zegt Sainz op de persconferentie in Qatar. 'Ik heb hem meer gezien dan mijn eigen familie.'

Sainz: 'Komt door omstandigheden dat we punten konden stelen'

Achteraf konden ze lachen om het incident, zo vertelt Sainz. Voor de Ferrari-coureur maakte het niet veel uit ondanks dat hij wat posities verloor. 'Ik had geen schade aan mijn auto. Alleen hoe ik door bocht één en bocht vier ging was wat minder. Daardoor verloor ik wat plekken.' De Spanjaard wist uiteindelijk nog als zesde te finishen. Norris eindigde als tiende en kon in de strijd met Ferrari maar één puntje mee naar huis nemen.

Hoewel het Ferrari momenteel voor de wind gaat, weigert Sainz de Italiaanse renstal als favoriet neer te zetten. 'De afgelopen weken hebben we goed gescoord, maar in Mexico en Brazilië had er met gemak een McLaren boven ons kunnen eindigen. Het komt gewoon door sommige omstandigheden dat we punten van hun hebben gestolen', zegt Sainz. De strijd tussen Ferrari en McLaren is nog niet gespeeld en krijgt in Qatar nog een vervolg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws