Sainz tevreden over prestaties met Ferrari: '2021 is een goed jaar voor me geweest' Formule 1
Formule 1

Sainz tevreden over prestaties met Ferrari: '2021 is een goed jaar voor me geweest'

Sainz tevreden over prestaties met Ferrari: '2021 is een goed jaar voor me geweest'

Carlos Sainz wist in zijn allereerste seizoen bij Ferrari zijn teamgenoot Charles Leclerc te verslaan. De Spanjaard startte het jaar al goed, maar wist het nog beter te eindigen. Dankzij zijn goede resultaten werd hij vijfde in het eindklassement van de Formule 1, terwijl zijn teamgenoot uit Monaco zevende werd.

'Het geeft me zeker voldoening dat ik het jaar sterker ben geëindigd dan dat ik het begonnen ben', vertelt de Madrileen geciteerd door Formule Rapida. De 27-jarig Ferrari-coureur reed in 2021 zijn eerste seizoen bij Ferrari nadat hij de overstap had gemaakt van McLaren. 'Ik denk dat ik het jaar ook goed begonnen ben en dat was de grootste uitdaging terwijl ik bezig was de auto te leren kennen. Daarna moest ik veel dingen verbeteren wat betreft het racen.'

Sainz: 'De laatste paar races was ik de Carlos die ik wilde zijn'

De Ferrari-coureur kan dus tevreden de winterstop ingaan. 'De laatste paar races was ik de Carlos die ik wilde zijn. De Carlos die ook zo goed de afgelopen twee jaar bij McLaren reed. Het heeft me de kans gegeven om weer goed te zijn tijdens de kwalificatie en om consistent te presteren tijdens de races.' Dankzij zijn consistentie en goede resultaten wist Sainz vijfde te worden in het coureurskampioenschap.

Met zijn vijfde plek eindigde hij hoger dan zijn teamgenoot Leclerc, die zevende eindigde. Het verschil is echter heel klein, maar vijf en een half punt. Toch haalt Sainz er voldoening uit. 'Het is wel een goed teken dat 2021 een goed jaar voor me is geweest. Het geeft me veel vertrouwen voor 2022. Wat er ook gebeurt en wat voor auto we ook hebben, we zullen ervoor gaan in 2022 want mijn vertrouwen is hoog', eindigt Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws