Schumacher kijkt terug op debuutseizoen: 'Hebben echt goed gepresteerd met wat we hebben' Formule 1
Formule 1

Schumacher kijkt terug op debuutseizoen: 'Hebben echt goed gepresteerd met wat we hebben'

Schumacher kijkt terug op debuutseizoen: 'Hebben echt goed gepresteerd met wat we hebben'

Mick Schumacher heeft zijn eerste seizoen als Formule 1-coureur gehad en kijkt daar met tevredenheid op terug. Hoewel de auto van Haas zeker weten de slechtste auto op de grid was in 2021, heeft Schumacher toch nog goede momenten met de auto meegemaakt. Ook is de Duitser zelf goed ontwikkeld en heeft hij alle ervaring van het afgelopen seizoen meegenomen.

'We hebben echt goed gepresteerd met het pakket dat we hebben', vertelt Schumacher tegenover Auto, Motor und Sport. 'Dat motiveert ons voor de toekomst.' De auto van Haas werd vanaf het begin van 2021 niet doorontwikkeld en het Amerikaanse team focuste zich dan ook volledig op de auto van volgend seizoen. Guenther Steiner, de teambaas van Haas, zei zelf ook al dat er niets te winnen viel met de auto. 'We reden praktisch met de auto van het jaar ervoor', vult Schumacher aan.

Schumacher: 'Op basis van vertrouwen hebben we de mogelijkheden benut'

'We wisten dat er geen verdere ontwikkelingen van de auto zouden zijn, maar toch waren er ook momenten dat het heel goed ging zoals in Turkije', zegt de 22-jarige Haas-coureur. De Duitser had het gevoel dat zijn team en hij toen het meeste uit de auto wisten te halen. Ook de ontwikkeling van Schumacher had invloed op de relatief goede race in Turkije. 'Je zou 100 races kunnen rijden en in de 101e race nog iets kunnen vinden waar je toch nog sneller door wordt. Tegen het einde van het seizoen begrepen we de auto zo goed dat we snel wisten wat we moesten doen om de auto een goed gevoel te geven.'

De Duitse Haas-coureur vertelt dat er niet echt een moment was waarop het klikte, maar dat hij beetje bij beetje steeds meer begon te wennen aan de auto. 'Op basis van vertrouwen hebben we de mogelijkheden van de auto steeds meer benut.' Toch heeft Schumacher ook een hoop dingen geleerd tijdens zijn debuutseizoen. Vooral in het begin had hij moeite met het niveau van de Formule 1. 'In Monaco verlies je bijna 100 procent down force, maar daar kan je je als nieuwkomer niets bij voorstellen. Tijdens de training kan je vol gas door de bocht gaan, maar tijdens een onrustige start kan je de auto zomaar rechtdoor rijden. Je moet het ervaren en ervan leren.'

Schumacher hoopt op goede auto voor 2022

Hoewel Schumacher dit seizoen helemaal niet voor de punten kon vechten, hoopt Haas volgend seizoen een betere auto te leveren en natuurlijk wel punten binnen te slepen. Het team eindigde in 2021 als laatste met nul punten en het hoopt natuurlijk niet op een herhaling. De 22-jarige Duitser weet ook nog niet precies wat hij kan verwachten van de 2022-auto. 'Ik heb hem ook nog niet in de simulator gereden. We hebben momenteel ook geen eigen simulator. Ik zal waarschijnlijk pas in Barcelona voor het eerst in de auto stappen', eindigt Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws