Seidl sluit zich aan bij Wolff over stewards: 'Ik denk dat dat juist het probleem is' Formule 1
Formule 1

Seidl sluit zich aan bij Wolff over stewards: 'Ik denk dat dat juist het probleem is'

Seidl sluit zich aan bij Wolff over stewards: 'Ik denk dat dat juist het probleem is'

Sommige Formule 1-coureurs hebben geklaagd over de inconsistentie van de beslissingen van de stewards. De coureurs hebben daarom ook geopperd om een vaste ploeg stewards te kiezen, om zo een constante beoordeling te krijgen. Wedstrijdleider Michael Masi voelt daar niets voor en denkt dat het huidige systeem, waarin er elke Grand Prix andere stewards zitten, de beste optie is.

Op dit moment gebruikt de FIA een systeem waarin er elke Grand Prix geloot wordt welke mensen actief zullen zijn. Het bestaat uit een voorzitter, een vertegenwoordiger van de coureurs en nog twee andere mensen die meestal aangewezen worden door de lokale autosportorganisatie. De FIA heeft eerder wel met een vaste ploeg mensen gewerkt, maar dit is al meer dan tien jaar niet van toepassing. Masi denkt dat het huidige systeem het beste is.

'Als er een permanente groep stewards aanwezig zal zijn, dan hebben sommige mensen het gevoel dat deze een voorkeur zullen hebben', legt Masi uit aan Speedcafé. 'Ik heb de laatste weken gemerkt dat je je als scheidsrechter nooit geliefd kunt maken. Het is de eerste keer in jaren dat we weer een titelgevecht hebben tussen twee fantastische coureurs en twee geweldige teams', aldus de wedstrijdleider.

'Op die manier proberen ze consistent te blijven'

Hoewel Masi het huidige systeem goed vindt, zijn er ook mensen binnen de Formule 1 die het niks vinden. Zo wijkt McLaren-teambaas Andreas Seidl niet af van zijn mening: 'Ik denk dat het wisselen van de stewards juist het probleem is. Zo ver als ik het begrijp, kijken de stewards terug naar het verleden en kijken ze of een incident vergelijkbaar is of niet. Op die manier proberen ze consistent te blijven.'

Seidl deelt zijn mening met Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker had in Brazilië ontzettend vaak last van straffen. 'Ik zou niet in de stoel van de stewards willen zitten. Het is een hele zware baan waar veel druk bij komt kijken. Elke beslissing die ze nemen is onder druk en ik zou daarom ook niet zeggen dat een steward slecht of goed is. De beste mensen zouden dit werk juist moeten doen en ik denk dat we dit seizoen al veel goede stewards voorbij hebben zien komen', eindigt Wolff.

Continu op de hoogte blijven van alles omtrent de Grand Prix van Saoedi-Arabië? Download onze app: IOS of Android.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws