Senna was 'breekbaar' na pensioen Prost: 'Hij is nooit meer dezelfde geweest' Formule 1
Formule 1

Senna was 'breekbaar' na pensioen Prost: 'Hij is nooit meer dezelfde geweest'

Senna was 'breekbaar' na pensioen Prost: 'Hij is nooit meer dezelfde geweest'

Het afgelopen Formule 1-seizoen hebben we kunnen genieten van een ongekende titelstrijd. Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Red Bull Racing-coureur Max Verstappen hielden het tot de laatste ronde spannend. Het deed denken aan de rivaliteit tussen Alain Prost en Ayrton Senna. De Fransman laat nu wat achtergrond informatie weten over de rivaliteit tussen hem en Senna.

Volgens Prost haalde de rivaliteit het beste in beide coureurs naar boven. 'Ayrton concentreerde zich voor 110 procent op onze strijd. Zijn grootste uitdaging was om mij te kunnen verslaan', vertelt de viervoudig wereldkampioen aan La Gazzetta Dello Sport. 'Na mijn pensionering in 1993 is Senna nooit meer dezelfde geweest. Hij leek breekbaar en niet zo sterk dan toen wij tegen elkaar raceten. Het harnas dat hij had opgebouwd was weg.'

Prost: 'Het was sensationeel'

De Fransman doet een onthulling: 'Voor 1994 kreeg ik een aanbieding om bij McLaren te gaan rijden. Twee dagen na de laatste Grand Prix van 1993 belde Senna me op. Hij smeekte me om de aanbieding van McLaren te accepteren: 'Alain je moet in de Formule 1 blijven. Niemand motiveert mij zoals jij.' Het was sensationeel.' De rivaliteit lijkt daardoor te zijn verdwenen. Van 1988 tot 1990 waren de twee wereldkampioenen teamgenoten, maar dat ging er hevig aan toe.

Prost koos de Braziliaan zelf als teamgenoot bij McLaren, maar hij heeft er geen spijt van. 'Ik dacht aan het welzijn van het team, maar in het eerste seizoen voelde ik in het team een voorkeur voor Ayrton.' De Fransman vertelt dat het publiek verdeeld was en dat hijzelf werd gezien als de slechterik. Toch heeft Senna ook wel eens de volle laag gekregen. 'Er was een ruzie tussen ons en Ayrton werd vernietigd omdat hij besefte dat hij ongelijk had.'

De 66-jarige voormalig Formule1-coureur vertelt dat zijn leven nog altijd verbonden is met dat van zijn Braziliaanse rivaal. 'Brazilië is als mijn tweede thuis. Op social media heb ik veel volgers uit het land en ik heb nog steeds contact met Ayrtons zus. Het is alsof de verdeeldheid van onze rivaliteit weg is', eindigt Prost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws