Senna wilde naar Ferrari: 'Contract voor 1995 lag al klaar' Formule 1
Formule 1

Senna wilde naar Ferrari: 'Contract voor 1995 lag al klaar'

Senna wilde naar Ferrari: 'Contract voor 1995 lag al klaar'

Jean Todt, voorzitter van de FIA en voormalig teambaas van Ferrari, onthult dat Ayrton Senna in 1994 maar wat graag naar Ferrari toe wilde gaan. Todt moest Senna toen mededelen dat er in '94 geen plek voor hem was, maar Ferrari had wel alvast een contract voor 1995 klaarliggen. Helaas heeft het er nooit van mogen komen door de fatale crash van Senna in Imola in '94.

Senna naar Ferrari was een gerucht dat door velen werd ondersteund toentertijd en het was bijna werkelijkheid geworden. 'Een paar weken na mijn komst naar Ferrari ontmoette ik Senna in een hotel in Monza', vertelt Todt, geciteerd door La Gazzetta dello Sport. De Braziliaanse coureur reed destijds nog voor Williams, maar wilde graag naar Ferrari toe. 'Senna drong aan om in '94 al naar Ferrari te komen, maar ik zei dat alleen 1995 mogelijk was.'

Todt: 'Contracten maakten volgens hem niks uit'

Ferrari had op dat moment al twee coureurs onder contract: Jean Alesi en Gerhard Berger. Toch gaf Senna niet op en zette hij Todt onder druk: 'Hij vertelde mij dat contracten niks uitmaakten in de Formule 1. We boden hem toen een contract voor 1995 aan, maar we weten allemaal wat er gebeurd is.' Ferrari wilde toen een topcoureur aantrekken zodat er alleen nog maar getwijfeld kon worden aan de auto. 'De chassisafdeling zei dat het aan de motor lag en de anderen zeiden dat het aan het chassis lag. Ook de coureurs werden besproken.'

Todt kwam toen tot de conclusie dat de coureur de enige variabele was die hij weg kon nemen. Een coureur van wereldklasse had dus prioriteit. 'Met de komst van Senna had niemand met een vinger naar de coureur kunnen wijzen. Hij had al drie keer eerder het kampioenschap gewonnen. Daarom besloten we later voor Michael Schumacher te gaan.' De keuze voor Schumacher van Ferrari werd beloond met meerdere titels. Van 2000 tot 2004 waren Schumacher en Ferrari een combinatie die niet te verslaan was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws