Shovlin spreekt zich uit over komende circuits: 'Onze eigen zwakke punten minimaliseren' Formule 1
Formule 1

Shovlin spreekt zich uit over komende circuits: 'Onze eigen zwakke punten minimaliseren'

Shovlin spreekt zich uit over komende circuits: 'Onze eigen zwakke punten minimaliseren'

Er staan nog vier races op de kalender en Mercedes gelooft dat het bij een paar circuits de beste papieren zal hebben. Mercedes heeft een overwinning hard nodig in de strijd om het kampioenschap. Het verschil met Red Bull Racing is één schamel punt. Ook Hamilton zal de punten hard nodig hebben als hij de coureurstitel nog op wil eisen. Andrew Shovlin, de hoofd trackside engineer, blikt vooruit in de hoop punten te verzamelen.

De laatste twee races wist de Max Verstappen achter elkaar te winnen en hij bouwde daarmee zijn voorsprong op Hamilton uit. De Formule 1 zal de komende weken nog naar vier circuits gaan, waarvan er twee nieuw zijn op de kalender. De Grand Prix van Qatar en de Grand Prix van Saoedi-Arabië zijn gloednieuw, terwijl de Grand Prix van Abu Dhabi voor de tweede keer verreden wordt. Elke race is het tot nu toe spannend tussen Red Bull en Mercedes en ook Shovlin kan in gesprek met Motorsportweek nog niet goed zeggen wie de favoriet is.

Shovlin: 'De schommelingen zijn nog steeds groot'

'Het is lastig te zeggen want normaal gesproken zie je de prestaties zo ver in het seizoen wat rustiger worden', zegt Shovlin. 'De schommelingen zijn nog steeds groot. Er zullen races bij zitten die gunstig voor ons zijn zoals de races in Turkije en Sochi.' Shovlin zegt dat de races heen en weer zullen gaan en dat Mercedes werk aan de winkel heeft.

Volgens de Mercedes-topman is de Duitse renstal ook afhankelijk van de omstandigheden tijdens de race. 'Je bent afhankelijk van het weer, maar ook van de bandentemperatuur. Het belangrijkste blijft toch de circuitkenmerken. De laatste races ging het vooral om oververhitting van de achterbanden en dat ligt ons wat minder.' Shovlin zegt dat de Mercedes-auto meer baat heeft bij een circuit waar onderstuur aanwezig is.

Shovlin blikt vooruit naar Brazilië

De volgende Grand Prix is in Brazilië en de laatste keer wist Verstappen daar te winnen. Shovlin vindt het lastig om een resultaat te voorspellen door de wisselende weersomstandigheden. 'De ene dag kan de baan 50 graden zijn en de volgende dag kan het heel erg regenen. Red Bull heeft het voordeel als de baan heet is.' Mercedes hoopt dus op een beetje bewolking in Brazilië. 'We zullen onze eigen zwakke punten analyseren en proberen te minimaliseren voor het beste resultaat.'

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws