Steiner had moeite met zijn twee onervaren coureurs: 'Ze hebben veel hulp nodig' Formule 1
Formule 1

Steiner had moeite met zijn twee onervaren coureurs: 'Ze hebben veel hulp nodig'

Steiner had moeite met zijn twee onervaren coureurs: 'Ze hebben veel hulp nodig'

Guenther Steiner vond het lastig om te werken met twee nieuwkomers binnen de Formule 1. Het seizoen verliep stroef en de jonge coureurs Mick Schumacher en Nikita Mazepin maakten vaak fouten. Ook de auto van Haas was minder goed dan de rest van de grid en het Amerikaanse team eindigde daardoor puntloos onderaan.

'We wisten wat we deden toen we eraan begonnen, bij de uitkomst van dit alles stond ik echter totaal niet stil', zegt Steiner tegen Motorsport.com. Het was de eerste keer dat Haas überhaupt een seizoen begon met een rookie, laat staan twee rookies. Schumacher en Mazepin promoveerden beiden van de Formule 2 naar het team van Haas. 'Je realiseert je snel hoe onervaren deze gasten zijn. Ze hebben veel hulp nodig, maar sommige dingen moeten ze zelf leren.'

Steiner: 'De punten hadden we toch niet nodig'

Achteraf is het een voordeel voor Haas geweest dat de auto niet competitief was. De coureurs konden daardoor veel fouten maken omdat ze toch niets te verliezen hadden. 'Hun handje vasthouden moet je ook niet doen', zegt Steiner. 'De punten hadden we toch niet nodig. In 2022 moeten die weer gaan komen. Ze hebben in ieder geval veel geleerd door dingen fout te doen.' Steiner hoefde daardoor ook niet boos te worden op zijn jonge coureurs en hoopt volgend seizoen optimaal van ze te profiteren.

Hoewel Mazepin en Schumacher allebei nergens voor vochten gedurende het seizoen, zijn ze wel een aantal keer met elkaar in conflict gekomen. Volgens Steiner hadden de twee vooral in het begin van het seizoen problemen met elkaar. De twee vochten voorheen in de Formule 2 regelmatig om de leiding, maar realiseerden zich dat ze nu aan het vechten waren om de negentiende positie. 'Dat vechten deed niets voor het team. Op een bepaald moment begrepen ze dat de Formule 1 niet draait om het verslaan van slechts één persoon', vertelt de 56-jarige Italiaan.

Geen voorkeursbehandeling bij Haas

Steiner behandelt de twee coureurs dan ook als gelijke van elkaar. Hij heeft geen voorkeur en zegt dat samenwerking de sleutel tot succes is. 'Tijdens trainingen vroegen ze ook wel eens waarom ze de ene taak moesten uitvoeren en niet een andere. Ons antwoord was simpel: omdat dit beter is voor het team. Voor ons zijn het geen twee verschillende coureurs, het zijn gelijken. Er zijn geen verschillen en iedereen krijgt gelijke kansen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws