Steiner ziet Schumacher in de toekomst bij Ferrari: 'Het is zijn doel om bij hen te rijden' Formule 1
Formule 1

Steiner ziet Schumacher in de toekomst bij Ferrari: 'Het is zijn doel om bij hen te rijden'

Steiner ziet Schumacher in de toekomst bij Ferrari: 'Het is zijn doel om bij hen te rijden'

Günther Steiner hoopt dat Mick Schumacher in de toekomst bij Ferrari zal rijden, maar tegelijkertijd hoopt hij niet dat hij zijn stercoureur op korte termijn verliest. De Duitser wist met Haas geen punten te scoren in 2021, maar deed het bijna elke race beter dan zijn teamgenoot Nikita Mazepin.

'Om eerlijk te zijn hoop ik dat Mick naar Ferrari gaat op een dag, maar ik kan het nog niet zeggen', vertelt Steiner aan GPFans. 'Ik hoop het, maar tegelijkertijd hoop ik het niet te veel.' Mocht Schumacher na zijn avontuur bij Haas naar Ferrari verhuizen, dan lijkt het op een herhaling van het avontuur van George Russell. De Brit reed eerst drie jaar lang bij het team van Williams om vervolgens naar Mercedes te verhuizen.

Steiner: 'Het is zijn doel om bij hen te rijden'

'Als hij het heel goed doet wil ik niet dat hij weggaat, maar tegelijkertijd is de kans groot dat het dan toch gaat gebeuren. Ferrari heeft hem natuurlijk gedurende zijn gehele carrière gesteund en het is zijn doel om bij hen te rijden', vertelt Steiner. Schumacher is onderdeel van de Ferrari Driver Academy en zal volgend seizoen ook reservecoureur zijn voor Ferrari.

Toch viel Schumacher tegen in 2021, maar dat kwam mede door de auto waar hij mee moest rijden. Volgend jaar zal de coureur daarom ook willen bewijzen wat hij allemaal kan. De Duitser werd namelijk in 2020 nog kampioen van de Formule 2. 'Ik denk dat hij een goede kans maakt om naar Ferrari te gaan als hij blijft schitteren', zegt Steiner, die de fouten van Schumacher geen schande vindt. 'We weten allemaal dat 2021 een leerjaar is geweest, maar volgend jaar zal de druk hoger liggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws