Strijd Verstappen en Hamilton heeft overeenkomsten met gevechten uit het verleden Formule 1
Formule 1

Strijd Verstappen en Hamilton heeft overeenkomsten met gevechten uit het verleden

Strijd Verstappen en Hamilton heeft overeenkomsten met gevechten uit het verleden

David Tremayne vergelijkt de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen van afgelopen seizoen met titelgevechten uit het verleden. Tremayne neemt een kijkje terug in de historie van de koningsklasse van de autosport om te zien welke spannende gevechten er nog meer zijn geweest en welke overeenkomsten er zijn met het gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Tremayne ziet bij F1.com overeenkomsten tussen het Formule 1-seizoen 2021 en het seizoen in 1976, toen Niki Lauda en James Hunt vochten voor de wereldtitel. Lauda crashte op de Nürburgring en moest vechten voor zijn leven door de brandwonden die hij opliep. De Oostenrijker miste twee races door zijn crash en keerde weer terug tijdens de Grand Prix van Italië om op Monza als vierde over de streep te komen. De twee gingen gelijk op en alles kwam, net als dit seizoen in Abu Dhabi, neer op de laatste race in Japan.

Lauda vertrok naar Japan met een voorsprong van drie punten op Hunt, maar moest al vroeg in de race stoppen. Hunt moest de punten goedmaken op Lauda en leek lange tijd veilig totdat een klapband roet in het eten gooide. Hunt stopte nog een keer voor nieuwe banden en eindigde uiteindelijk als derde. Hij werd met één punt verschil wereldkampioen. De klapband heeft geen gevolgen gehad voor Hunt, net zoals de klapband van Verstappen in Baku hem ook niet heeft gestopt de titel te winnen.

Hamilton had geluk in 2008

In 2008 vierde Hamilton zijn eerste kampioenschap en de Brit had hier misschien net zoveel geluk als Verstappen tijdens de laatste race van 2021 in Abu Dhabi. Het hele seizoen ging het tussen Hamilton en Felipe Massa en alles kwam aan op de laatste race in Brazilië. Massa deed werkelijk niets fout en won dan ook de Grand Prix in zijn thuisland. 38 seconden lang was hij wereldkampioen, maar in de laatste bocht kon de Brit Timo Glock inhalen en eindigde hij als vijfde om zich te verzekeren van de wereldtitel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws