Surer ziet Verstappen over de limiet gaan: 'Hij is iemand die dat aankan' Formule 1
Formule 1

Surer ziet Verstappen over de limiet gaan: 'Hij is iemand die dat aankan'

Surer ziet Verstappen over de limiet gaan: 'Hij is iemand die dat aankan'

De slotfase in Abu Dhabi was natuurlijk knotsgek en velen noemde het dan ook een Hollywood-achtig einde van het seizoen. Toch is het echt gebeurd en ook de voormalig Formule 1-coureur en nu Formule 1-commentatoor Marc Surer vindt het einde 'waanzin'. Wel vindt hij dat Max Verstappen de terechte winnaar is van het seizoen.

'Ik kon niet geloven wat we zojuist hadden gezien', vertelt Surer geciteerd door het Duitse Motorsport.com. 'Het was net een film! En als je deze film had gezien, zou je het nog niet geloven met zo'n Hollywood einde! Dit was Hollywood in Abu Dhabi.' Verstappen haalde pas in de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi Lewis Hamilton in en wist daardoor de overwinning te pakken en mede daardoor het kampioenschap.

Surer: 'Verstappen heeft meer pech gehad'

Hoewel het natuurlijk een harde klap voor Hamilton is geweest, vindt Surer nog steeds dat Verstappen de terechte winnaar is van 2021. 'Verstappen heeft meer pech gehad. In Baku had hij een lekke band. In Hongarije had hij een aanrijding en moest hij met een halve auto verder. Hij had anders een podiumplek gehad. Over Silverstone wil ik het niet eens hebben.' Ook Verstappen noemde tijdens het interview met Olav Mol deze drie momenten op als pechmomenten.

Surer zegt ook dat Hamilton juist veel geluk heeft gehad tijdens dit seizoen. 'In Imola rijdt hij van de baan en komt bijna vast te zitten in het grind. Hij heeft geluk dat een rode vlag komt en de race wordt herstart. Hij krijgt weer een kans en kan weer naar het podium rijden.' De Zwitser geeft wel toe dat Verstappen veel geluk heeft gehad in Abu Dhabi. 'Gedurende het hele seizoen verdiende hij het.'

Verstappen moest over de limiet gaan

Tijdens de tweede seizoenshelft had Mercedes de betere auto. Verstappen moest daarom over de limiet gaan om het beste resultaat te halen. 'Hij is iemand die dat aankan. Hij moest al eerder met Red Bull over de limiet gaan. Vroeger was de Red Bull-wagen meestal de inferieure auto. Verstappen kan de auto onder controle houden met een hele kleine balans', eindigt Surer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws