Tanabe kijkt terug op ontwikkeling van Honda: 'Titel van Verstappen is geweldige prestatie' Formule 1
Formule 1

Tanabe kijkt terug op ontwikkeling van Honda: 'Titel van Verstappen is geweldige prestatie'

Tanabe kijkt terug op ontwikkeling van Honda: 'Titel van Verstappen is geweldige prestatie'

Honda's technische directeur van de Formule 1 Toyoharu Tanabe zegt dat de titel van Max Verstappen het bewijs is van het keiharde werken van Honda. Het bedrijf geloofde al die tijd dat het op een dag succesvol zou zijn in de Formule 1 met hun motor en dat is nu gelukt. Honda zwaait nu af als motorleverancier in de Formule 1, maar kan terugkijken op een paar mooie jaren.

Na lange afwezigheid keerde Honda al in 2015 terug in de Formule 1 als motorleverancier van McLaren. De samenwerking werd geen succes en McLaren besloot in 2017 afscheid te nemen van Honda. AlphaTauri, toen Toro Rosso, had echter wel interesse in de motoren van Honda. In 2018 besloten zij samen te gaan werken en het pakte goed uit voor het Japanse bedrijf. Een jaar later mocht het gaan samenwerken met Red Bull Racing.

Tanabe: 'Samenwerking met Toro Rosso was met een open blik'

'Dat Max de titel heeft gewonnen is een geweldige prestatie voor ons', zegt Tanabe geciteerd door Motorsport.com. 'Sinds 2015 zitten we in de sport en we hebben de afgelopen zeven jaar moeilijke periodes meegemaakt waarin we steeds beter werden. Vorig jaar zaten we nog ver van Mercedes af, maar ik ben blij dat we dit jaar succesvol waren met beide coureurs.' Red Bull wist dan niet de constructeurstitel te winnen, maar toch is Tanabe tevreden over wat hij heeft gepresteerd met Honda.

De allesbeslissende race in Abu Dhabi was de laatste race van Honda als motorleverancier. Toch is het niet helemaal vaarwel. Red Bull heeft het motorprogramma overgenomen van Honda en zal nu zelf de motor gaan ontwikkelen. Tanabe vertelt dat de titel van Verstappen mogelijke was doordat de twee bedrijven elkaar zo goed begrepen. 'We werkten in 2015 met McLaren, maar die samenwerking verliep stroef. Toen we in 2018 samen gingen werken met Toro Rosso deden we dat met een open blik.'

Honda wist wat het moest doen voor het beste resultaat

'Ik denk dat we elkaar goed begrepen. We wisten wat we moesten doen om het beste resultaat te krijgen en het viel allemaal op de juiste plaats.' De technisch directeur van Honda denkt dat de samenwerking een geweldig moment voor Honda is geweest. 'Ik denk dat het proces belangrijk is om als bedrijf en als groep te slagen. We zijn elke keer naar elke race gegaan met de intentie om te winnen', eindigt Tanabe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws