Ferrari-teambaas blij met progressie: 'Ook beter op circuit dat ons minder ligt' Formule 1
Formule 1

Ferrari-teambaas blij met progressie: 'Ook beter op circuit dat ons minder ligt'

Ferrari-teambaas blij met progressie: 'Ook beter op circuit dat ons minder ligt'

Ferrari en McLaren strijden dit seizoen om de derde plaats. Op dit moment bezet de Britse renstal de derde plek, maar Ferrari zit er vlak achter met maar een verschil van drie en een half punt. Sinds de motorupdates van Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn de Ferrari-coureurs veel sneller. In Mexico lijkt het erop dat de Italiaanse renstal de beste papieren heeft, zo vertelt Ferrari-teambaas Mattia Binotto aan Motorsport.com.

Vanwege de ijle lucht in Mexico, het circuit ligt 2000 meter boven de zeespiegel, is motorvermogen minder belangrijk. Binotto denkt dat het in hun voordeel zal werken. 'We gaan daar rijden met maximale downforce. Het gat met Mercedes is nog groot, maar ik denk dat dit circuit in ons voordeel is. Meer dan in Austin.' Dankzij het goede resultaat in de Verenigde Staten heeft Ferrari een goed gevoel overgehouden en gaat het met vertrouwen beginnen aan de Mexicaanse Grand Prix.

Binotto: 'We waren duidelijk de snellere'

Binotto kijkt ook naar de concurrent McLaren. Hij vertelt dat de tegenstander het hele seizoen al sterk bezig is. 'Over het algemeen is McLaren dit jaar erg sterk geweest op de circuits met medium en snelle bochten. In de Verenigde Staten was dat ook het geval.' Toch vindt de teambaas van Ferrari dat zijn team beter was dat weekend. 'Wij stonden voor hen als je naar de algehele performance kijkt. In de kwalificatie was dat al te zien. In de race reed Leclerc gemiddeld een halve seconde sneller dan Daniel Ricciardo.'

Leclerc eindigde in Austin op de vierde plaats met zo'n 30 seconden voorsprong op Ricciardo. Hoewel Sainz als zevende eindigde kwam hij wel eerder over de eindstreep dan McLaren-coureur Lando Norris. Binotto is blij om te zien dat het team stappen vooruit maakt en het betere resultaten haalt. 'We waren duidelijk de snellere terwijl het op papier geen circuit is dat ons ligt. We maken dus stappen en gaan in Mexico ook voor een goed resultaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws