Verstappen niet te overrompelen volgens Tost: 'Zo onder controle dat het hem niet boeit' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet te overrompelen volgens Tost: 'Zo onder controle dat het hem niet boeit'

Verstappen niet te overrompelen volgens Tost: 'Zo onder controle dat het hem niet boeit'

Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, zag in de Formule 3 al de kwaliteit van Max Verstappen. Tost zag dat de Nederlander zijn concurrenten inmaakte en een overstap naar de Formule 1 was snel gemaakt. De Oostenrijker vertelt over de kwaliteiten van Verstappen en wat de 24-jarige Nederlander nou zo bijzonder maakt.

Tost had Verstappen in 2015 en een deel van 2016 onder zijn vleugels bij Toro Rosso, inmiddels AlphaTauri. De Oostenrijker ontdekte het talent van de Nederlander echter al eerder. 'We zagen al dat hij dit talent had toen hij nog in een kart reed', zegt Tost tegen BILD. De Limburger werd opgenomen in het opleidingsprogramma van Red Bull en maakte daardoor de overstap naar de Formule 1.

Tost: 'Hij was anderhalve seconde sneller dan de anderen'

Tijdens het Formule 3-seizoen van Verstappen raakte Tost nog meer geïmponeerd door zijn rijvaardigheid. 'Ik was gefascineerd door zijn Formule 3-seizoen, vooral de race op de Norisring maakte indruk. Het regende daar en een ronde op het circuit duurt slechts 58 seconden. Hij was anderhalve seconde sneller dan de anderen. Het leek alsof hij op een droge lijn reed en zijn concurrenten op het natte gedeelte.' De teambaas van AlphaTauri vertelt dat je toen al kon zien dat er veel talent in Verstappen verborgen lag.

De Limburger presteerde zó goed dat hij snel vertrokken was bij de Formule 3. Tost had een stoeltje vrij voor Verstappen bij Toro Rosso en kon toen van dichtbij meemaken wat de toen zeventienjarige coureur nog meer in zijn mars had. Terwijl velen kritiek uitten op de keuze voor een zeventienjarige coureur zonder rijbewijs, wist Tost allang al waar Verstappen toe in staat was: 'Het was mij vanaf het begin al duidelijk dat Max niet overrompeld zou worden. Max is een coureur die niet wordt overweldigd door snelheid en zelf de controle houdt.'

Verstappen niet te overrompelen door druk

Ook dit seizoen is duidelijk gebleken dat de 24-jarige Red Bull-coureur zich niet zomaar laat overrompelen. De Nederlander wist de titelstrijd te winnen van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en kon ook onder immense druk presteren tijdens de Grand Prix in Zandvoort. 'Hij is zo onder controle dat de druk hem niet interesseert. Zijn hele thuisland kijkt naar hem en verwacht een overwinning. Het doet hem niets. Hij zet de auto op pole en wint de race alsof het de gemakkelijkste taak van de wereld is', eindigt Tost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws