Tweede GP in Groot-Brittannië lijkt te komen: 'We hebben goede hoop dat het lukt' Formule 1
Formule 1

Tweede GP in Groot-Brittannië lijkt te komen: 'We hebben goede hoop dat het lukt'

Tweede GP in Groot-Brittannië lijkt te komen: 'We hebben goede hoop dat het lukt'

Het lijkt erop dat er een tweede Grand Prix naar het Verenigd Koninkrijk zal komen. Het zou gaan om een Grand Prix in Londen en het circuit zal gebouwd worden in East End. Londen zegt de financiering al rond te hebben om een nieuwe Grand Prix te organiseren. Een Britse sportgroep en het Amerikaanse investeringsbedrijf 777 Partners werken samen al aan plannen om een nieuw sport- en entertainmentcomplex te bouwen in Royal Docks in de wijk Newham.

Naast de Grand Prix van Silverstone zou er dan dus ook een Grand Prix van Londen komen. Het plan heeft de volledige steun van de Londense burgemeester Sadiq Khan, zo meldt DailyMail. De burgemeester wilt de Formule 1 naar Londen halen voor zijn tweede termijn er op zit. Dat zou dus betekenen dat de race voor 2024 al op de kalender staat. Ook de Amerikaanse investeerders zien het plan zitten. 'We hebben goede hoop dat het lukt', zegt Josh Wander, de oprichter van 777 Partners.

Plannen voor Londen al vergevorderd

Wander ziet het evenement al helemaal voor zich. 'Er zal een elektrische sfeer zijn wanneer de grootste atleten van de wereld hier aankomen. Ook de internationale fanbase en de sponsoren zullen bijdragen aan de sfeer.' Wander zegt dat het complex ook impact kan hebben op het omliggende gebied. Er zal dan nieuw leven ingeblazen worden wanneer er een sportcomplex is dat het hele jaar de gemeenschap van dienst kan zijn.

Het is niet de eerste keer dat er geprobeerd wordt een Formule 1-race naar Londen te halen. Er werd toen gedacht aan een race langs verschillende bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace en Trafalgar Square. Toch lijkt het erop dat de race naar Royal Docks zal gaan. De plannen zitten al in een vergevorderd stadium. Het is niet de bedoeling dat Londen de Grand Prix van Silverstone in de weg staat, maar dat er twee Grands Prix zullen zijn in Groot-Brittannië.

Grand Prix van Londen wordt CO2-neutraal

Het project voor de Grand Prix in Londen liep vertraging op vanwege de coronapandemie, maar lijkt nu dus weer op tafel te liggen. Naast dat het plan op tafel ligt, wil het project ook vooruitstrevend zijn. Zo wil burgemeester Khan dat de Grand Prix van Londen CO2-neutraal wordt. De race mag alleen toegankelijk zijn met het openbaar vervoer. De Formule 1 en de teams zien het wel zitten om naar Londen af te reizen en het lijkt dus een kwestie van tijd te zijn totdat de Grand Prix op de kalender staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws