Update | Alfa Romeo-teambaas teleurgesteld over openbaring opgestapte voorzitter Formule 1
Formule 1

Update | Alfa Romeo-teambaas teleurgesteld over openbaring opgestapte voorzitter

Update | Alfa Romeo-teambaas teleurgesteld over openbaring opgestapte voorzitter

Pascal Picci, de man die Sauber in 2016 redde met Longbow Finance, heeft zijn functie als voorzitter van Sauber Holding neergelegd vlak voor de Mexicaanse Grand Prix. Hij was het niet eens met het management van teambaas Frédéric Vasseur. Hij betreurt het vertrek van Antonio Giovinazzi, maar is blij met de komst van Guanyu Zhou.

'Ik heb de deur een paar dagen voor de Grand Prix van Mexico dichtgeslagen', vertelt Picci aan de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Ik wil in de toekomst niet geassocieerd worden met het management van Fred Vasseur.' Picci nam ontslag omdat zijn visie teveel afwijkt van die van Vasseur. Hij vertelt dat hij geen enkel probleem heeft met de eigenaar van Alfa Romeo, Finn Rausing.

Picci: 'Wens het team het allerbeste toe'

Wel denkt Picci dat het goed zal komen met het Alfa Romeo-team. 'Ik ben zeer kalm over de toekomst van het team. De eigenaren zijn zeer enthousiaste, gepassioneerde mensen die hun personeel beschermen. Mijn ontslag zal geen enkele reden tot zorg worden voor de staf, daar ben ik zeker van.' De reden dat Picci uiteindelijk opstapte, is door de keuze van Vasseur om Valtteri Bottas aan te stellen. Het duo had moeten bestaan uit Giovinazzi en Zhou.

'De manier waarop de coureurs werden gekozen is een van de punten die ervoor zorgde dat ik wegging.' Bottas werd gekozen om de strategie van het team, een ervaren coureur en een rookie, te behouden. 'Het spijt me dat Antonio er niet meer is. Ik ben blij dat Zhou arriveert, want ik ken de jongen al langer. Hij biedt ook financiële kansen.' Door het aanstellen van Bottas zijn de banden met Ferrari verwaterd, aangezien Giovinazzi gedumpt is. 'Ik wens het team het allerbeste toe', eindigt Picci.

Update 11.40u (04/12) | Alfa Romeo-teambaas teleurgesteld over openbaring opgestapte voorzitter

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur heeft teleurgesteld gereageerd op de openbaring van Pascal Picci, de voormalige voorzitter van Sauber. Picci gaf aan zijn functie binnen de Zwitserse renstal neer te leggen vanwege het feit dat hij het niet eens was met het coureursduo dat voor 2022 gekozen is. Vasseur vindt het jammer dat zijn ex-collega naar de media gestapt is.

'Het is zijn eigen keuze', stelt de Fransman bij The Race. Bij datzelfde medium wordt gesuggereerd dat Picci de nauwe banden met Ferrari de voorkeur gaf boven het aantrekken van de ervaren Valtteri Bottas. De rest van het Sauber-bestuur kon zich niet in die visie vinden. Maar het meningsverschil is niet waar Vasseur vooral van baalt.

Dat hij op eigen houtje naar de media gestapt is, dat vindt de teambaas kwalijk. 'Ik denk dat het zonde is dat hij dit bij de pers neergelegd heeft. Zo'n discussie binnen het bestuur moet ook onder de bestuursleden blijven. Zoiets zou niet publiekelijk besproken moeten worden. Voor de stabiliteit van het team was het dan ook beter als dit niet uit was gekomen.'

Bottas vormde probleem voor Picci

Picci had niet zozeer problemen met het aanstellen van Guanyu Zhou, de meest recente Chinese aanwinst van het team die een significante hoeveelheid aan sponsorinkomsten meeneemt. Nee, de handtekening van Bottas, daar ging het hem om. 'De keuze voor coureurs is nooit een makkelijke', benadrukt Vasseur. 'Je moet daarin meerdere factoren meewegen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws