Update | Brown bevestigt gesprekken tussen Volkswagen Group en McLaren Formule 1
Formule 1

Update | Brown bevestigt gesprekken tussen Volkswagen Group en McLaren

Update | Brown bevestigt gesprekken tussen Volkswagen Group en McLaren

Nieuws van de intrede van Audi in de Formule 1 lijkt nog even op zich te laten wachten. Recentelijk werd al gesuggereerd dat het Duitse automerk een samenwerking aangaat met McLaren, maar een bevestiging bleef uit. Bronnen hebben tegenover Reuters aangegeven dat een beslissing op de agenda staat voor eind maart.

Dat betekent dat het bestuur van de Volkswagen Group nog zo'n 2,5 maand de tijd neemt om een beslissing te maken. Eind februari vindt er een supervisory council meeting plaats waarin de intrede in de F1 een van de grote agendapunten is. Pas enige tijd daarna valt er een definitieve beslissing over of Audi deel gaat nemen aan de F1 of niet.

Afgelopen week werd al melding gemaakt van een samenwerking tussen Audi en McLaren. Audi zou toekomst zien in een intensieve samenwerking met de Britse renstal. Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd op dit verhaal. De bron van Reuters heeft aangegeven dat een samenwerking op tafel ligt, maar nog niet rond is.

Waarom Volkswagen F1 overweegt met Audi en Porsche

Voor Volkswagen is een bepalende factor voor toetreding tot de sport of de F1 vasthoudt aan haar duurzaamheidsplan omtrent synthetische brandstof. In 2026 wil de sport overgestapt zijn op volledig synthetische brandstoffen en als dit te realiseren is, is Volkswagen geïnteresseerd. Voorlopig lijkt dit nog steeds het lange termijnplan van de sport, wat betekent dat niets Audi in de weg staat.

Update 11:20 (19/01) | Brown bevestigt gesprekken tussen Volkswagen Group en McLaren

McLaren is in gesprek geweest met Volkswagen Group, dat bevestigt McLaren-CEO Zak Brown. Volkswagen Group wil zijn intrede in de Formule 1 doen met twee merken: Audi en Porsche. Volgens Brown heeft de Volkswagen Group al met verschillende mensen op de grid contact gehad.

'Ik heb gehoord dat Volkswagen iets gaat doen met Red Bull Racing samen met Porsche', vertelt de 50-jarige Amerikaan aan Reuters. 'Ik denk dat ze al met een handjevol mensen hebben gesproken en je kan je vast wel voorstellen dat wij ook gesprekken hebben gevoerd. Op korte termijn en middellange termijn zijn we tevreden waar we nu staan.' Momenteel krijgt McLaren de motoren van Mercedes geleverd en over die samenwerking is Brown tevreden. Er zal dan ook niets veranderen tot 2026 als er een nieuwe krachtbron geïntroduceerd wordt.

De CEO van McLaren vertelt dat het Britse team afwacht totdat de Volkswagenmerken besluiten in de Formule 1 te stappen. 'Ik denk dat ze er nog niet helemaal uit zijn. Wij hebben in ieder geval nog een deal met Mercedes voor dit termijn. Natuurlijk gaan we wel evalueren en een besluit nemen wat we in 2026 gaan doen', eindigt Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws