Update | Doornbos reageert tijdens uitzending op keuze Viaplay Formule 1
Formule 1

Update | Doornbos reageert tijdens uitzending op keuze Viaplay

Update | Doornbos reageert tijdens uitzending op keuze Viaplay

Nadat eerder al bekend werd dat Olav Mol en Jack Plooij niet meer te horen zullen zijn het komend seizoen, is nu ook bekend geworden dat Robert Doornbos niet mee zal verhuizen naar de nieuwe zender Viaplay, die vanaf komend seizoen de rechten van de Formule 1-uitzendingen in haar bezit heeft.

In gesprek met BN de Stem geeft de oud-coureur zelf aan dat hij niet meeverhuist naar de nieuwe zender. 'Nee, helaas. NENT heeft ervoor gekozen om een andere route in te gaan en kiest niet voor mij', zo maakt Doornbos zelf bekend. Toch kon er bij hem nog wel een lach vanaf. 'Wanneer mensen mijn commentaar willen, kunnen ze me bellen en dan zal ik het ze geven', zo zei hij met een knipoog.

De laatste twee races van het seizoen is de analist nog wel gewoon te bewonderen op tv. Hij geeft aan uit te kijken naar het slot van het seizoen en veel spanning te hebben tijdens de races. 'Het is bloedstollend spannend. Wordt Max wereldkampioen of niet? Aan hem en zijn team ligt het niet. Ik heb nu meer stress dan toen ik zelf in die auto stapte. Ik zit ook niet in de studio, ik sta alleen maar en ben bloedfanatiek.'

Ook Mol en Plooij niet mee

Eerder werd al bekend dat vast commentator Mol niet de overstap zou maken, waarna ook reporter Plooij aangaf dat hij dan ook de stap niet zou maken, zelfs wanneer hij wel benaderd zou worden. 'Samen uit, samen thuis', zei hij daarover. De twee gaven daarop aan al volop bezig te zijn met andere plannen voor komend seizoen.

Update 17.15u (05/12) | Doornbos reageert tijdens uitzending op keuze Viaplay

Viaplay heeft een aantal opvallende keuzes gemaakt als het gaat om de medewerkers. Zo valt de keuze niet op de huidige Ziggo-medewerkers Olav Mol, Jack Plooij, Rob Kamphues en Robert Doornbos. De laatstgenoemde reageert bij Ziggo op de keuze van Viaplay.

Kamphues begint de uitzending door het publiek te bedanken voor de steunbetuigingen en lieve berichten die ze hebben gekregen. Hij geeft gauw het woord aan Doornbos: 'Viaplay heeft natuurlijk de rechten voor volgend jaar. Het is een koude douche dat ik er niet bij ben volgend jaar. Ik heb hier zes jaar lang met veel passie en plezier de analyses gedaan.' Doornbos zegt dat het niet het einde van de wereld is en hij blijft gelinkt aan de Formule 1. 'De kijkers zijn nog niet van me af.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws