Update II | Räikkönen gunt Giovinazzi nog een kans in Formule 1 Formule 1
Formule 1

Update II | Räikkönen gunt Giovinazzi nog een kans in Formule 1

Update II | Räikkönen gunt Giovinazzi nog een kans in Formule 1

Antonio Giovinazzi heeft inmiddels gereageerd op zijn Formule 1-exit. De Alfa Romeo-coureur verliest na 2021 zijn stoeltje aan Guanyu Zhou en kan in een social mediapost zijn teleurstelling niet verbergen. Volgens Giovinazzi speelde geld zeer zeker een rol in de beslissing van Alfa Romeo om na 2021 niet meer met hem door te gaan.

'Formule 1 is emotie, talent, auto's, risico en snelheid. Maar wanneer geld de overhand heeft, kan de F1 genadeloos zijn', meldt hij in een Twitterpost, waarin een foto van hemzelf te zien is als kind in een F1-speelgoedauto. Een Italiaan die droomt van de Formule 1, dan kan de kleur van de speelgoedauto uiteraard enkel rood zijn.

Giovinazzi heeft gevochten voor Alfa Romeo

Giovinazzi heeft in zijn drie volle jaren voor Alfa Romeo hard gevochten voor elke punt die er te winnen viel. De renstal uit Hinswil kon de meeste Grand Prix-weekenden echter niet rekenen op punten in de periode dat Giovinazzi er reed. 'Ik geloof in de verrassing van een onverwachts resultaat en van grote of kleine overwinningen die aan iemands doorzettingsvermogen te danken zijn.'

'Dit was mijn eerste foto in een F1-bolide, mijn laatste foto moet nog genomen worden', concludeert hij, doelend op het seizoeneinde van 2021. Nog drie wedstrijden heeft hij de mogelijkheid om binnen de sport voor de punten te vechten die hij maar zo moeilijk wist te verzamelen gedurende zijn termijn in de sport.

Update 13.35u (18/11) | Vasseur niet blij met uithaal Giovinazzi: 'Duizenden coureurs dromen hiervan'

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is niet blij met de kritiek die Antonio Giovinazzi uit op het team. Hij vindt dat de Italiaan zich gewoon moet focussen op het huidige seizoen en moet gaan presteren op de baan. Vasseur vindt de instelling niet goed en zegt dat ze vooral professioneel moeten blijven.

'Om eerlijk te zijn is het belangrijk voor hem om dit hoofdstuk goed af te sluiten', zegt Vasseur in This Week with Will Buxton. 'Dit seizoen moet goed afgesloten worden en hij moet gaan presteren op de baan. Ik heb zijn uitlatingen gezien en ik ben geen fan van zijn instelling.' De Fransman zegt dat Giovinazzi dankbaar mag zijn dat hij drie jaar lang in de Formule 1 heeft mogen rijden. 'Duizenden coureurs dromen hiervan. Nu krijgt hij een andere uitdaging en als hij het daar goed doet kan hij misschien terugkeren in de Formule 1. Het is namelijk een kleine wereld.'

Update II 15.20u (18/11) | Räikkönen gunt Giovinazzi nog een kans in Formule 1

Hoewel Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur ontevreden was over de uitlatingen van Antonio Giovinazzi, staat Kimi Räikkönen daar heel anders in. De Fin vindt dat zijn Italiaanse teamgenoot eigenlijk nog een kans verdient in de Formule 1. Ook Giovinazzi zegt nog niet klaar te zijn met de koningsklasse van de auto sport.

Tijdens de persconferentie voor het raceweekend in Qatar vertelt Räikkönen dat hij het jammer vind dat Giovinazzi de Formule 1 moet verlaten. 'Ik ken hem al heel lang, maar zo werkt het soms in de Formule 1', zegt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Maar hopelijk krijgt hij nog een kans in de Formule 1. Hij verdient het om hier te mogen rijden.'

Giovinazzi zal volgend seizoen gaan rijden voor Dragon Penske Autosport in de Formule E. Hoewel dat een mooie uitdaging is voor de Italiaanse coureur, sprak hij ook uit terug te willen keren naar de Formule 1. 'Ik ben nog steeds een Ferrari coureur en we hebben het over volgend seizoen. De bedoeling is om weer in de Formule 1 te rijden,' zei Giovinazzi. Ook zei hij nog dat de bekendmaking van zijn vertrek geen leuke dag voor hem was. Hij heeft nog niet gesproken met teambaas Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws