Update | Verstappen bedankt stemmers voor Sportman van het Jaar Formule 1
Formule 1

Update | Verstappen bedankt stemmers voor Sportman van het Jaar

Update | Verstappen bedankt stemmers voor Sportman van het Jaar

Max Verstappen is woensdagavond verkozen tot sportman van het jaar. Bij het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala kwam de Nederlandse coureur als winnaar uit de bus vanwege het behalen van de wereldtitel in de Formule 1. Andere gegadigden voor de eretitel waren Niek Kimman (BMX) en Harrie Lavreysen (Baanwielrennen).

Normaalgesproken wordt het jaarlijkse gala met veel genodigden gehouden, maar dankzij de huidige coronamaatregelen kon het gala in deze vorm niet doorgaan. Zonder publiek werden verschillende hoogtepunten van het afgelopen sportjaar bekeken, met daarbij natuurlijk speciale aandacht voor Verstappen en zijn F1-prestaties.

'Het seizoen van 2021 vormde de opmaat naar een superspannende tweestrijd, die in geen jaren meer zo hevig was. Verstappen en Hamilton (Lewis, red.) gaven elkaar geen duimbreed toe', zo opent de jury. Na een jaar met veel hoogte- en dieptepunten was het Verstappen die nipt aan het langste eind trok. 'De 24-jarige coureur stootte de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton van de troon, een unieke prestatie.'

Duizelingwekkende cijfers

In het afgelopen jaar zette de Red Bull-coureur een nieuw record neer. Nooit eerder besteeg een F1-coureur in een seizoen achttien keer het ereschavot. 'In 2021 behaalde Verstappen al elf podiumplaatsen, maar dit seizoen overtrof alles met achttien podiumplekken en tien overwinningen. Absoluut hoogtepunt was natuurlijk de overwinning op Zandvoort, die de Oranjefans nog lang zullen heugen.'

Update 11.30u (23/12) | Verstappen bedankt stemmers voor Sportman van het Jaar

Max Verstappen bedankt de mensen die op hem hebben gestemd voor Sportman van het jaar via Instagram. De Limburger werd afgelopen woensdagavond verkozen tot Sportman van het jaar naar aanleiding van zijn prestaties het afgelopen seizoen. De Red Bull Racing-coureur was zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, maar zijn vader Jos Verstappen was wel aanwezig.

De 24-jarige Nederlander plaatste op zijn Instagramstory een foto met daaronder de woorden: 'Bedankt iedereen die op mij heeft gestemd.' Verstappen was niet aanwezig op het gala omdat hij toe was aan vakantie na het turbulente Formule 1-seizoen, zo vertelde zijn vader Jos op het Sportgala. 'Het was een emotioneel seizoen en hij is echt toe aan ontspanning. Hij is momenteel op vakantie', zegt Jos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws