Vasseur biedt Bottas stabiliteit: 'Denk dat hij dit ziet als een nieuwe uitdaging' Formule 1
Formule 1

Vasseur biedt Bottas stabiliteit: 'Denk dat hij dit ziet als een nieuwe uitdaging'

Vasseur biedt Bottas stabiliteit: 'Denk dat hij dit ziet als een nieuwe uitdaging'

Frédéric Vasseur denkt dat de overstap van Valtteri Bottas naar Alfa Romeo de Fin meer zelfvertrouwen kan geven. De teambaas van Alfa Romeo rekent erop dat de voormalig Mercedes-coureur het team kan helpen groeien en spreekt daarom ook zijn vertrouwen in hem uit.

'Ik heb veel tijd met Valtteri doorgebracht en ik denk dat hij dit ziet als een nieuwe uitdaging', vertelt Vasseur geciteerd door Motorlat.com. 'Het is duidelijk dat het met onze auto veel moeilijker zal zijn om een race te winnen dan met de auto van Mercedes. Ik denk echter dat hij voor ons heeft gekozen omdat hij nu een hele andere positie heeft. Dat is een uitdaging en brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Ik ben ervan overtuigd dat hij door deze verantwoordelijkheden zal groeien.'

Vasseur: 'De situatie zal heel anders zijn'

Bottas maakte in 2017 de overstap naar Mercedes en reed uiteindelijk vijf seizoenen lang voor 'de Zilverpijlen'. De 32-jarige coureur kon nooit zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton uitdagen, maar functioneerde wel als de ultieme teamgenoot. Hamilton heeft vaak genoeg races gewonnen doordat Bottas zijn races opofferde voor het resultaat van de Brit. Vasseur denkt dat de ervaring van Bottas het team van Alfa Romeo goed zal doen.

Dat is ook de reden dat de Fransman zo blij is met de komst van de tienvoudig Grand Prix-winnaar. Vasseur wilde de Finse coureur daarom stabiliteit bieden bij Alfa Romeo, omdat hij zag dat Bottas dat nodig had. 'De situatie zal heel ander zijn. De eerste onderhandelingen met Valtteri gingen vooral over stabiliteit', vertelt Vasseur. 'Ik zei tegen hem: 'Valtteri ik vetrouw je 100 procent. Ik kan elk weekend zien wat je kunt doen in de kwalificatie tegen Hamilton. Voor mij ben jij de man. Ik wil je stabiliteit geven en jij moet het team stabiliteit geven.''

Het lijkt er dus op dat Bottas kan rekenen op een goede samenwerking samen met Vasseur. De twee werkten eerder ook al met elkaar samen, maar dat was wel voordat de Finse coureur zijn debuut met Williams maakte in de Formule 1. De twee werkten samen bij het team van ART in de Formule 3-klasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws