Vasseur over mislukte overname Andretti: 'Uiteindelijk heeft het niets veranderd' Formule 1
Formule 1

Vasseur over mislukte overname Andretti: 'Uiteindelijk heeft het niets veranderd'

Vasseur over mislukte overname Andretti: 'Uiteindelijk heeft het niets veranderd'

Volgens Frédéric Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, hebben de gesprekken met Andretti Motorsport over een eventuele overname geen negatieve invloed gehad op Alfa Romeo voor de plannen van 2022. In de herfst van 2021 leek het erop dat het Amerikaanse motorsportteam Sauber, dat onder de naam Alfa Romeo actief is in de Formule 1, over zou nemen.

'We hebben de technische kant niet gestopt of de ontwikkeling afgeremd, dat is zeker', zegt Vasseur tegen de Duitse tak van Motorsport.com. 'In sommige discussies over sponsors, coureurs of over iets anders, moesten we aanwezig zijn. Uiteindelijk heeft het niets veranderd aan de situatie.' De onderhandelingen met Andretti Motorsport heeft dus geen invloed gehad op het team van Alfa Romeo. 'Maar het was wel een afleiding voor mij', vertelt de Alfa Romeo-teambaas.

Alfa Romeo haalt Zhou na mislukte overname Andretti

Michael Andretti, de eigenaar van Andretti Motorsport, is al langer bezig om een team op te richten in de Formule 1. Andretti heeft al een IndyCar-team en hoopte IndyCar-coureur Colton Herta naar de Formule 1 te halen. Een overname naar Sauber was de meest realistische optie, maar helaas mislukte dat en dus ook de overstap van Herta naar de Formule 1. Nog geen twee weken nadat bevestigd was dat Andretti's overname was mislukt, werd Guanyu Zhou aangekondigd bij Alfa Romeo.

De reden dat Zhou werd gehaald, heeft alles te maken met het geld en de sponsors dat de 22-jarige Chinees meebrengt naar Alfa Romeo. Het is duidelijk dat er veel te verdienen valt in Azië en Alfa Romeo heeft dus een goede zet gedaan door Zhou te halen. De jonge Zhou komt over van de Formule 2 en is daar derde geworden.

Vasseur: 'Het is een nieuw project dat zich ontwikkelt onder het budgetplafond'

Ook Valtteri Bottas rijdt in 2022 bij Alfa Romeo en zal dus een duo vormen met Zhou. Vasseur hoopt met Alfa Romeo weer goed te presteren. 'Het is een nieuw project dat zich ontwikkelt en onder het kostenplafond. We hebben een nieuwe line-up en daarnaast krijgen we een nieuwe motor van Ferrari. We proberen alles samen te stellen en dat doen we stap voor stap', vertelt de Franse teambaas.

De Alfa Romeo-teambaas weet wel dat Alfa Romeo niet de enige is die zichzelf probeert te verbeteren. 'Dat is misschien wel het leukste van het werk: iedereen is gefocust op de prestaties van morgen en hoopt het dan ook beter te doen. Dat is de belangrijkste motivatie', eindigt Vasseur.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws