Vasseur wil niets kwijt over contractduur Zhou: 'Hebben plooien glad te strijken met Alpine' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil niets kwijt over contractduur Zhou: 'Hebben plooien glad te strijken met Alpine'

Vasseur wil niets kwijt over contractduur Zhou: 'Hebben plooien glad te strijken met Alpine'

Vandaag werd bekend gemaakt dat de Chinese coureur Guanyu Zhou een stoeltje heeft bemachtigt in de Formule 1 bij Alfa Romeo. Antonio Giovinazzi verlaat Alfa Romeo en daardoor was de plek voor Zhou dus vrij. Er waren eerder al meerdere coureurs gelinkt aan het stoeltje van Alfa Romeo, waaronder ook de Nederlander Nyck de Vries. Teambaas Fred Vasseur legt uit waarom de keuze toch op Zhou is gevallen.

'We hebben drie jaar lang samengewerkt met Giovinazzi, maar het mag ook best gezegd worden dat Zhou een heel sterk Formule 2-seizoen achter de rug heeft', begint Vasseur tegen Auto, Motor und Sport. 'Hij maakt nog steeds kans op het kampioenschap van de Formule 2, maar het is ook een geweldige kans voor ons als team.' Vasseur vertelt dat Zhou veel Chinese sponsors meebrengt omdat hij de allereerste Chinees is die in de Formule 1 rijdt. De Alfa Romeo-teambaas denkt dat het een verrijking is voor de Formule 1.

Vasseur: 'Een goede balans is belangrijk'

Zhou is niet de enige nieuwe coureur bij Alfa Romeo. Kimi Räikkönen gaf dit seizoen al aan te gaan stoppen. Zijn stoeltje wordt overgenomen door Valtteri Bottas. 'We hebben volgend seizoen een echte uitdaging. We gaan allemaal nieuwe auto's gebruiken en daarom is het dus belangrijk om een ervaren coureur naast Zhou te hebben. Uit mijn ervaring is dit een goede balans', zegt Vasseur, die aangeeft dat Charles Leclerc en Marcus Ericsson een goed duo vormden in het verleden.

Toch is de keuze voor Zhou bijzonder te noemen. Hoewel de Chinees veel sponsorgeld meebrengt naar Alfa Romeo, heeft het team al een jonge ster in de stalling staan. Théo Pourchaire is pas achttien jaar en zit bij het juniorenteam van Alfa Romeo. Hij rijdt momenteel in de Formule 2 en staat op de vijfde plaats. 'Het klopt dat hij snel zijn weg wist te vinden naar de Formule 2, maar we willen nog niet teveel druk op hem leggen', zegt Vasseur.

Vasseur zegt niets over contract Zhou

Ook Oscar Piastri, de leider in de Formule 2, stond op het lijstje van Vasseur. 'Piastri staat onder contract bij Alpine en we zouden hem waarschijnlijk maar een jaar gehad hebben.' Hoewel Zhou nog onder contract staat bij Alpine lijkt het er dus op dat de Chinees een meerjarig contract heeft getekend. Vasseur wil er niks over zeggen: 'We moeten nog een aantal zaken afhandelen met Alpine.' Vasseur herhaalt nog eens dat Zhou belangrijk is voor de Formule 1 aangezien de belangstelling voor de sport groter wordt vanuit China. 'Dit is een kans voor iedereen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws