Vermoeidheid begint toe te slaan bij de Formule 1: 'Mensen zitten op hun limiet' Formule 1
Formule 1

Vermoeidheid begint toe te slaan bij de Formule 1: 'Mensen zitten op hun limiet'

Vermoeidheid begint toe te slaan bij de Formule 1: 'Mensen zitten op hun limiet'

De Formule 1 zit in zijn beslissende fase. Er zijn nog vier races te gaan en dan is duidelijk wie waar eindigt op de ranglijst. De teams beginnen op dit moment de vermoeidheid te voelen, zeker nu met deze triple header die aan de gang is. Alpine-coureur Fernando Alonso en Ferrari-coureur Carlos Sainz vinden dat de kalender veel beter ingericht moet worden om zo de vermoeidheid te verminderen.

Dit weekend racen de teams in Brazilië nadat ze afgelopen weekend nog in Mexico waren. De Formule 1 reist heel wat af en de leden van de paddock maken tijdens deze triple header ongeveer 45 vlieguren. Het is dus niet gek als er fouten worden gemaakt. Alonso vindt dat de kalender niet goed in elkaar zit. 'Ik hoop dat we betere oplossingen vinden voor in de toekomst', zegt Alonso tegen AS.

Alonso: 'Het is een lang seizoen met veel ritten'

'Austin ligt anderhalf uur bij Mexico verwijderd. We waren daar twee weken geleden en dan begrijp ik niet dat we na de race in de Verenigde Staten een pauze krijgen van een week.' De tweevoudig wereldkampioen vindt het niet logisch dat races die in twee verschillende continenten zijn elkaar meteen opvolgen. 'Met mij gaat het goed, maar voor degene die niet met de titelstrijd bezig zijn is het een lang seizoen met veel ritten.' Alonso vindt deze triple header niet handig vanwege de vlieguren die gemaakt moeten worden. 'Mensen zitten op de limiet.'

Sainz: 'Ik kwam uit een moeilijk jaar'

Sainz gebruikte de week die de Formule 1 vrij was voor de Grand Prix van Mexico om zichzelf op te laden. 'Het is behoorlijk extreem', zegt Sainz. 'Ik kwam uit een moeilijk jaar. Ik heb vele uren in de fabriek en in de simulator gezeten. Ik begon te merken dat de vermoeidheid van het begin van het jaar zich opstapelde. Die week was goed voor mij om te resetten.' Sainz vertelt dat hij erg intens bezig was om zich aan te passen aan het team.

In Brazilië is het zelfs nog lastiger voor de teams. Op vrijdag is al de kwalificatie, op zaterdag is de sprintrace en zondag zal dan de Grand Prix zijn. Hoewel Verstappen tot nu toe alle sprintraces beter presteerde dan Hamilton, kwam hij elke Grand Prix in contact met de Brit en crashte. Het is te hopen voor de coureurs dat de vermoeidheid niet zal toeslaan en er dit keer geen ongevallen plaatsvinden tijdens de Grand Prix van Brazilië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws