Verstappen over Hamilton: 'We dineren niet met elkaar, maar dat is prima' Formule 1
Formule 1

Verstappen over Hamilton: 'We dineren niet met elkaar, maar dat is prima'

Verstappen over Hamilton: 'We dineren niet met elkaar, maar dat is prima'

Max Verstappen is op 24-jarige leeftijd al een kundige Formule 1-coureur. Twintig jaar geleden begon Verstappen met zijn professionele racecarrière. Op zijn zeventiende was hij de jongste racer ooit in de Formule 1 en op zijn achttiende wist hij als jongste ooit een Grand Prix te winnen. Zijn grote doel is om wereldkampioen te worden en hij is nu dichterbij dan ooit.

Verstappen is momenteel bezig met zijn zevende seizoen in de Formule 1 en dit is de eerste keer dat hij echt meestrijdt om de titel. 'Sommige coureurs die echt snel zijn, hebben gewoon niet de auto om te winnen, maar zo is de Formule 1', zegt de coureur van Red Bull in een interview met Square Mile. Verstappen zegt zelf dat hij eigenlijk tot dit jaar niet mee kon doen om de titel.

Verstappen: 'We zijn zoals concurrenten horen te zijn'

De 24-jarige coureur is nog jong, maar staat daar zelf eigenlijk niet bij stil. Hij loopt al in de paddock sinds hij klein was dus het terrein is bekend voor hem. 'Het kan me niet schelen of er dertig of tien man aan de auto sleutelen en of het een Formule 1-auto is of een skelter, uiteindelijk moet ik het beste resultaat eruit halen voor het team', zegt Verstappen. De Nederlander zegt dat hij nooit last had van zijn leeftijd en hij prima met de druk om kon gaan. Hij wist altijd wel wat hij moest doen met de auto.

Nu verkeert Verstappen in een titelstrijd met Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Met nog vier races te gaan heeft Verstappen een voorsprong van negentien punten. 'We zijn zoals concurrenten horen te zijn', zegt Verstappen over zijn relatie met de zevenvoudig wereldkampioen. 'We dineren niet met elkaar, maar dat is prima.' De Limburger benadrukt dat hij zijn concurrent altijd op de baan zal proberen te verslaan. 'Je hebt beiden een competitieve geest, maar buiten de baan respecteren we elkaar.'

Verstappen opgelucht na overwinning op Zandvoort

Naast de titelstrijd kijkt de leider van het WK terug naar de race in Zandvoort. Hij pakte hier een fantastische overwinning die vervolgens leidde tot een explosie van vreugde bij de oranje fans. 'Het was een opluchting om als eerste over de streep te komen. De fans hadden alleen een overwinning verwacht, anders waren ze teleurgesteld.' Het was tevens het moment waarop Verstappen de leiding in het WK weer overnam van Hamilton. 'Winnen voor je eigen fans kan alleen de beste gebeuren toch?'

Al die overwinningen en punten heeft hij te danken aan de ervaring die hij de jaren daarvoor heeft verkregen. Hij kijkt terug op zijn jaren in de Formule 1 en geeft toe dat hij veranderd is. 'Ik ben tegenwoordig een meer ontspannen coureur. Ik heb veel meer meegemaakt en ik kan beter op dingen anticiperen nu.' Verstappen vertelt dat de ervaring het racen voor hem makkelijker maakt. Al zijn ervaring zal hij hard nodig hebben om zijn eerste wereldtitel veilig te kunnen stellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws