Verstappen uit onvrede over FIA: 'Ik word anders behandeld dan anderen' Formule 1
Formule 1

Verstappen uit onvrede over FIA: 'Ik word anders behandeld dan anderen'

Verstappen uit onvrede over FIA: 'Ik word anders behandeld dan anderen'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen werd tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië fors gestraft door de stewards, onder meer na een vermeende 'remtest' ten opzichte van concurrent Lewis Hamilton. Verstappen heeft het gevoel dat hij oneerlijk en vooral ongelijk wordt behandeld door de stewards van de FIA.

Tijdens de race in Jeddah waren er verschillende incidenten tussen Hamilton en Verstappen. Het incident dat de meeste lippen los heeft gemaakt was de botsing tussen de Brit en de Nederlander, waarbij Hamilton achterop de RB16B klapte. Verstappen minderde vaart om Hamilton voorbij te laten, maar de actie leverde 'verwarring' bij Hamilton op, waarna een touché volgde. Verstappen weet dat hij hard rijdt, maar vindt niet dat hij daar een straf voor verdient. 'Ik vind dat ik nergens een straf voor had moeten krijgen.'

Verstappen: 'Anderen rijden hetzelfde als ik'

Verstappen kreeg in Jeddah een vijf seconden tijdstraf omdat hij Hamilton buiten de baan inhaalde. Ook kreeg de koploper in het klassement een tien seconden tijdstraf voor de botsing met de Brit. De Nederlander zou teveel hebben geremd, zo luidde het oordeel van de stewards. De Limburger heeft het gevoel dat hij niet gelijk behandeld wordt: 'Anderen rijden hetzelfde als ik, maar krijgen niet eens een waarschuwing. Alleen ik krijg een penalty op de een of andere manier en dat is niet eerlijk', wordt Verstappen geciteerd op Twitter door Formule 1-verslaggever Erik van Haren.

Verstappen krijgt op de persconferentie nog de vraag of hij zijn rijstijl in Abu Dhabi aan gaat passen na de waarschuwing die wedstrijdleider Michael Masi hem gaf. 'Waarom zou ik?', vraagt de Nederlander zich af. 'Ik wil dat het voor iedereen eerlijk is, maar dat is het niet.' De Nederlander benadrukt nog een keer dat hij het gevoel heeft dat de stewards hem anders beoordelen: 'Ik word anders behandeld dan anderen', zo vult hij aan, geciteerd door verslaggever Arjan Schouten op Twitter.

Hamilton is favoriet in Abu Dhabi, dus pak hoge odds als je wedt op een overwinning voor Verstappen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws