Verstappen voor niemand bang volgens Coulthard: 'Maakt geen deel uit van zijn mentaliteit' Formule 1
Formule 1

Verstappen voor niemand bang volgens Coulthard: 'Maakt geen deel uit van zijn mentaliteit'

Verstappen voor niemand bang volgens Coulthard: 'Maakt geen deel uit van zijn mentaliteit'

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard denkt dat Max Verstappen een psychologisch voordeel heeft opgebouwd tegenover zijn rivaal Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur zou het tijdens een wiel aan wiel gevecht afleggen tegen de 24-jarige Red Bull Racing-coureur. Coulthard vergelijkt de Nederlander dan ook met Michael Schumacher en Ayrton Senna.

'Hij (Verstappen red.) is een uitzonderlijke atleet en ook een uitzonderlijk mens', zegt Coulthard tegen Channel 4. Hamilton en Verstappen gingen vaak het gevecht met elkaar aan tijdens de races, maar Coulthard heeft het gevoel dat de Brit vermoeid raakt van het constante gevecht met Verstappen. 'Verstappen is briljant, maar kan ook verdeeldheid zaaien. Wie kennen we nog meer die briljant is en verdeeldheid zaait? Senna en Schumacher, om er maar een paar te noemen.'

Coulthard: 'Verstappen zal de kans grijpen'

Terwijl Senna en Schumacher op controversiële manieren titels hebben gewonnen, heeft Hamilton juist geprobeerd om zijn gehele carrière zo eerlijk mogelijk te rijden. 'Het is verbazingwekkend hoe Lewis zoveel kampioenschappen heeft gewonnen op een zuivere manier. Hij heeft niet echt veel controversiële dingen gedaan. Met de macht van Lewis en Mercedes moest Max het wel op een andere manier aanpakken. Als de deur gedeeltelijk open is, zal Verstappen de kans proberen aan te grijpen.'

Kritiek op agressieve rijstijl Verstappen

De 24-jarige Nederlander kreeg veel kritiek op zijn agressieve rijstijl. Vooral na de Grand Prix van Brazilië en de Grand Prix van Saoedi-Arabië waren de meningen over de rijstijl van Verstappen verdeeld. 'Max heeft ervoor moeten vechten en is al die tijd een echte winnaar geweest. Hij is voor niemand bang. Angst maakt geen deel uit van zijn mentaliteit', zegt Coulthard. Hij vindt het indrukwekkend dat de Nederlander voor elke kans wil gaan.

De dertienvoudig Grand Prix-winnaar vergelijkt de enkelvoudig wereldkampioen met zichzelf. 'Hij twijfelt niet eens over een kans. Toen ik aan het racen was, woog ik mijn kansen af. Zou ik het wel riskeren of zou ik het niet riskeren? Hij gaat er gewoon voor en dat is heel bijzonder', eindigt Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws