Verstappen ziet positieve ontwikkeling: 'We zijn veel sneller dan de meeste concurrenten' Formule 1
Formule 1

Verstappen ziet positieve ontwikkeling: 'We zijn veel sneller dan de meeste concurrenten'

Verstappen ziet positieve ontwikkeling: 'We zijn veel sneller dan de meeste concurrenten'

Red Bull Racing coureur Max Verstappen is bezig met een fenomenaal Formule 1-seizoen. De Nederlander staat op gelijke hoogte met Mercedes-coureur Lewis Hamilton als het gaat om punten. Ze moeten nog één race en Verstappen maakt dus nog steeds kans op de wereldtitel. De 24-jarige coureur blikt nu alvast terug op het seizoen.

'Ik denk dat het in het algemeen een goed seizoen is geweest. We hebben veel overwinningen gepakt en mooie momenten beleefd. De auto is ook veel competitiever dan eerdere seizoenen en we vechten natuurlijk voor het kampioenschap dus ik denk dat we terug kunnen kijken op een goed seizoen', zegt Verstappen de Talking Bull-podcast. 'We hebben ook ongelukkige momenten gehad dat buiten onze schuld lag, maar dat hoort ook bij racen.'

Verstappen: 'Het is natuurlijk nooit makkelijk'

De Red Bull-coureur kijkt terug op een aantal mooie overwinningen die hij dit seizoen heeft behaald: 'De overwinning in Monaco was mooi, maar natuurlijk ook de race in Zandvoort en de twee overwinningen in Oostenrijk. Dat zijn voor mij de momenten die er wel uitspringen.' Verstappen gaat nog even wat verder over de race in Zandvoort. Het was voor het eerst in lange tijd dat de Nederlandse Grand Prix terug was en het was dan ook speciaal dat hij de race wist te winnen.

Veel Nederlandse Verstappen fans hadden dan ook verwacht dat de Nederlander ging winnen in zijn eigen land. 'Dat is natuurlijk nooit makkelijk', zegt de 24-jarige Limburger. 'Ik was heel blij dat ik over de finishlijn kwam en de race had gewonnen.' Ook heeft Verstappen het over de ontwikkeling van de auto. 'Als ik de auto van nu vergelijk met die van februari tijdens het testen zie ik wel dat er stappen zijn gemaakt. We zijn veel sneller dan de meeste concurrenten en de auto is zeker sneller dan vorig jaar.'

Abu Dhabi is de laatste race met Honda

Niet alleen zal de race in Abu Dhabi de laatste race van het seizoen zijn, maar ook de laatste keer dat Red Bull samen met Honda rijdt. Verstappen zegt dat hij genoten heeft van de samenwerking met het Japanse bedrijf. 'We hebben een goede relatie en het was geweldig om met ze samen te werken. Het werkte gewoon goed en ik heb speciale herinneringen aan de samenwerking', zegt Verstappen.

Wedden dat Verstappen wereldkampioen wordt? Ontvang 2,62 keer je inzet en een welkomstbonus van 100 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws