Vettel hekelt sausagekerbs: 'Denk niet dat het iets is waar we trots op moeten zijn' Formule 1
Formule 1

Vettel hekelt sausagekerbs: 'Denk niet dat het iets is waar we trots op moeten zijn'

Vettel hekelt sausagekerbs: 'Denk niet dat het iets is waar we trots op moeten zijn'

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel en Alpine-coureur Fernando Alonso zijn van mening dat de zogeheten sausage kerbs weg moeten uit de Formule 1. Beide wereldkampioenen vinden de hoge kerbstones te gevaarlijk, zo vertellen zij tegen Sky Sports. Het risico is volgens beide coureurs te hoog en er kunnen ernstige blessures optreden, zo is al gebleken.

In Austin lieten de kerbstones wederom zien waarom ze gevaarlijk zijn. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten reed W Series-coureur Abbie Eaton over een van de sausagekerbs heen. Ze heeft daardoor een blessure opgelopen aan haar ruggengraat. Ook Formule 4-coureur Christian Weir kreeg door een van de kerbstones een breuk in zijn rug. Vettel stelt voor om de kerbstones weg te halen. 'Ik denk niet dat het iets is waar we trots op moeten zijn', zegt Vettel.

Alonso: 'Het is niet de toekomst'

'Er waren twee incidenten in hetzelfde weekend, die op dezelfde manier verliepen en twee keer dezelfde blessure veroorzaakten. Abbie en Christian belandden in het ziekenhuis, maar dat had niet gehoeven.' Vettel denkt dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn om een vervanging te zoeken voor de sausagekerb. De viervoudig wereldkampioen zegt dat er niet goed is gekeken naar het risico van de sausagekerb.

Alonso is het eens met zijn Duitse collega. Ook hij vindt dat de gevaarlijke kerbstones weg moeten. 'Wat we daar zagen was slecht', zegt de Spanjaard over de ongelukken. 'Ik denk niet dat de sausagekerbs de toekomst zijn. Ze werken niet op de manier hoe het bedoelt is.' Alonso komt al met een alternatief voor de sausagekerbs. 'Gras werkt altijd. In Zandvoort hadden we die problemen bijvoorbeeld niet.'

Sausagekerbs in Monza

Het is niet voor het eerst dat er ongelukken gebeuren met de sausagekerbs. Tijdens de Grand Prix van Monza had Red Bull Racing-coureur Max Verstappen ook last van de kerbstone, wat hem uiteindelijk de race kostte. De Nederlander reed in een verhit duel met Lewis Hamilton over een sausagekerb heen, waardoor hij de lucht in gelanceerd werd en bovenop Hamilton eindigde. De auto's lagen in de grindbak en konden niet meer verder rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws