Vettel helpt mee met ontwikkeling Aston Martin: 'Hij laat zien hoe we moeten handelen' Formule 1
Formule 1

Vettel helpt mee met ontwikkeling Aston Martin: 'Hij laat zien hoe we moeten handelen'

Vettel helpt mee met ontwikkeling Aston Martin: 'Hij laat zien hoe we moeten handelen'

Het seizoen is inmiddels ten einde en Aston Martin eindigde dit seizoen als zevende. De Britse renstal finishte vorig jaar, toen nog als Racing Point, op de vierde plaats. Het team werd toen de roze Mercedes genoemd omdat het team het ontwerp van Mercedes had overgenomen. Dit jaar ging 'de groene Mercedes' niet zo hard, maar kijkt het toch terug op een goed jaar door de ontwikkeling die het team doormaakt.

Door de nieuwe aerodynamica-regels van de Formule 1 die dit seizoen ingingen, waren de prestaties van Aston Martin dit jaar veel minder. Het team viel terug naar de zevende positie qua prestaties en had ook een veel langzamere kwalificatiesnelheid. Het was ruim een seconde trager dan Mercedes, maar ook een halve seconde langzamer dan concurrenten AlphaTauri, McLaren en Ferrari. Sebastian Vettel heeft nog geen geweldige prestaties kunnen neerzetten met Aston Martin, maar hij hielp wel mee met de ontwikkeling van het team.

Green: 'Hij brengt veel ervaring en professionaliteit'

'We hebben zo'n anderhalve seconde verloren door de aerodynamica regels', vertelt technisch directeur Andy Green aan The Race. 'We zaten met een achtervleugel die niet meer zo effectief was. We waren daardoor eigenlijk verplicht om ons snel te richten op de auto van 2022. Ik denk wel dat als we nog een seizoen zouden hebben met deze regels, dat we dan wel een oplossing hadden gevonden voor het probleem.'

Green is blij dat Vettel aan boord is gekomen bij Aston Martin. De viervoudig wereldkampioen heeft veel ervaring en laat het Britse team dingen zien die het voorheen niet zag. 'Hij brengt veel ervaring en professionaliteit. Niet alleen op het circuit, maar ook in de fabriek. Hij laat gewoon zien hoe we moeten handelen en wat er nodig is om alles op de juiste plaats te krijgen', vertelt Green enthousiast over de werkwijze van Vettel.

Aston Martin zal beter terugkeren

'Het detail dat je moet bereiken om op elk vlak goed te zijn is ongelofelijk. Alleen op die manier kunnen we races winnen.' Volgens Green laat de Duitse Aston Martin-coureur het team de juiste weg zien. Vettel komt ook aan met bandenstrategieën. Het team lijkt dus klaar te zijn om mee te strijden in 2022. 'We maken zeker gebruik van de kans om onszelf te verbeteren als team. Ik geloof dat zodra wij weer presteren, we als team hier beter uit zullen komen', besluit Green.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws