Vettel over de beslissingen van wedstrijdleiding in Abu Dhabi: 'Ik deed de suggestie al eerder' Formule 1
Formule 1

Vettel over de beslissingen van wedstrijdleiding in Abu Dhabi: 'Ik deed de suggestie al eerder'

Vettel over de beslissingen van wedstrijdleiding in Abu Dhabi: 'Ik deed de suggestie al eerder'

Aston Martin-coureur Sebastian Vettel is op zijn plek bij de Britse renstal ondanks de wat mindere resultaten dit seizoen. Wel heeft hij genoten van de titelstrijd tussen Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Red Bull Racing-coureur Max Verstappen. Ook heeft hij de felle kritiek op de wedstrijdleiding gehoord. Daarnaast hoopt de Duitser volgend jaar beter te presteren met Aston Martin.

In de slotfase van de race in Abu Dhabi kwam er een safety car door het crashen van Nicholas Latifi. Een tijdje leek het erop dat er niet meer geracet zou worden en dat Hamilton de titel zou winnen. Toen besloot de wedstrijdleiding om de auto's tussen Hamilton en Verstappen in die op een ronde gezet waren in te laten halen. 'Het maakte een vreemde indruk. Het veld achter de safety car had al veel eerder opgeruimd moeten worden. Ik deed de suggestie al tijdens de eerste ronde met de safety car', zegt Vettel tegen Blick.

Vettel: 'Lewis had geen schijn van kans'

'Pas in de laatste ronde zag ik de Nederlandse fans springen. Toen wist ik: Max ligt voorop', vertelt Vettel. Verstappen had tijdens de safety car gewisseld naar nieuwe banden terwijl Mercedes ervoor koos om Hamilton buiten te laten op zijn oude harde banden. 'Lewis had geen schijn van kans op zijn banden. Beiden hadden de titel verdiend. Het is jammer voor Hamilton want hij had een sterke tweede seizoenshelft. Mijn felicitaties gaan naar beide coureurs.'

Aston Martin heeft zelf een plan opgesteld waarin het de komende vijf jaar bij de topteams zal moeten aanhaken. Vettel hoopt natuurlijk dat in 2022 de prestaties beter zullen zijn dan het afgelopen seizoen, maar zegt ook dat het team met beide benen op de grond moet blijven staan. 'Ik kan nu niet zeggen dat we het snelste team zijn of dat we wereldkampioen worden. Als je met alle teams praat, geloven de meesten dat ze voorop zullen rijden. Dat lukt niet.'

Vettel had meeste inhaalacties in 2021

'De nieuwe regelgeving geeft iedereen hoop. We moeten nu een jaar gaan kijken of alles zich positief ontwikkeld op elk vlak. Iedereen zou dichterbij elkaar moeten komen en dan zou er meer ingehaald moeten worden.' Het inhalen ging Vettel dit seizoen in ieder geval goed af. De Duitser wist met 132 inhaalacties het vaakst iemand in te halen. 'Als je eenmaal in de lagere regionen begint heb je meer kans om iemand in te halen. Ik had liever meer WK-punten gehad', grapt Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws