Vettel twijfelt over toekomst: 'Natuurlijk stel je jezelf de vraag of je het naar je zin hebt' Formule 1
Formule 1

Vettel twijfelt over toekomst: 'Natuurlijk stel je jezelf de vraag of je het naar je zin hebt'

Vettel twijfelt over toekomst: 'Natuurlijk stel je jezelf de vraag of je het naar je zin hebt'

Het vertrek van Otmar Szafnauer bij Aston Martin kan nare gevolgen hebben voor Sebastian Vettel. De Amerikaan met Duitse roots moet vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten. Mocht het team van Aston Martin volgend seizoen nou weer falen, dan is de kans aanwezig dat Vettel zijn carrière zal gaan beëindigen.

'De motivatie is er en we proberen er alles aan te doen wat mogelijk is om te verbeteren', vertelt Vettel geciteerd door Sport 1.de. Veel teams geloven dat 2022 een kans kan bieden op betere resultaten, maar de viervoudig wereldkampioen is nog wat terughoudend. 'De nieuwe regels van 2022 bieden mogelijkheden, maar we moeten ook realistisch blijven. We moeten eerst kijken hoe goed de auto is, voordat we gaan praten over de rol als favorieten.'

Vettel: 'Dat is verraad tegenover de volgende generatie coureurs'

Hoewel de Duitse Aston Martin-coureur zijn best doet om zo goed mogelijk te presteren, rommelt het aan de top bij Aston Martin. Teameigenaar Lawrence Stroll was niet tevreden over de prestaties van Szafnauer, waardoor de teambaas kon vertrekken. Lange tijd ontkende de Duitse Amerikaan dat hij zou vertrekken bij het Britse team. Vettel zelf wist pas kort voor het einde van het seizoen dat Szafnauer zou vertrekken. Dat is een klap in het gezicht voor 34-jarige coureur aangezien Szafnauer een vertrouweling van hem was.

Nu moet de Duitser samen gaan werken met Martin Whitmarsh, maar Vettel heeft geen goede band met hem opgebouwd. Toen Whitmarsh nog actief was bij McLaren als teambaas noemde hij Vettel 'crash kid' na een ongeval met Jenson Button in Spa 2010. Whitmarsh is sinds oktober 2021 de CEO van Aston Martin.

Vettel gaat mogelijk met pensioen bij slechte resultaten

Vettel blijft vaag als het over zijn pensioen gaat. Het is goed mogelijk dat de Duitser zal stoppen als de resultaten volgend seizoen weer tegenvallen. 'Natuurlijk stel je jezelf wel eens de vraag of je het nog naar je zin hebt. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de gedachte nog niet bij me was opgekomen. Als ik de drive en de ambitie niet meer heb en alleen maar zou racen voor mijn eigen salaris, dan is dat verraad plegen tegenover de volgende generatie coureurs. Maar op dit moment brandt het vuur nog steeds', eindigt Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws