Vettel wijst op zwakke punt van Aston Martin: 'Hebben geen efficiënte auto' Formule 1
Formule 1

Vettel wijst op zwakke punt van Aston Martin: 'Hebben geen efficiënte auto'

Vettel wijst op zwakke punt van Aston Martin: 'Hebben geen efficiënte auto'

Aston Martin staat op dit moment op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap terwijl het vorig jaar nog overtuigend vierde wist te worden. Aston Martin-coureur Sebastian Vettel denkt te weten waar het aan ligt. De aerodynamica zou minder goed zijn dan die van hun tegenstanders op het middenveld.

De Formule 1 had voor 2021 een regelaanpassing gedaan betreffende de aerodynamica. Het team van Aston Martin werd daar zwaar door geraakt en de auto is daardoor langzamer dan vorig seizoen. Hoewel het team dit seizoen alsnog twee podiumplekken wist te bemachtigen, staat het zevende. 'We hadden races waar de auto heel goed aanvoelde, maar ook races waar de auto wat minder goed was', zegt Vettel geciteerd door Autosport.

Vettel: 'Op sommige circuits hielp de tactiek'

'Over het algemeen gaat het erom hoe competitief je bent en ik denk dat onze auto daar niet goed genoeg voor is. We hebben geen super efficiënte auto en bovendien hebben we niet genoeg downforce. Dat is volgens mij onze grootste zwakte en dan is het moeilijk om te winnen', zegt Vettel. De Duitser vertelt dat hij samen met zijn teamgenoot Lance Stroll hard heeft gewerkt om de zwakheden van de auto te overwinnen. Zo focussen ze zich op zo min mogelijk bandenslijtage om zo strategische opties te openen.

In Qatar wist Lance Stroll uiteindelijk als zesde te eindigen door een één-stop strategie. 'Op sommige circuits heeft de tactiek geholpen en op andere niet', zegt de viervoudig wereldkampioen. 'Ik denk dat als onze auto een goede set-up heeft, dat we dan wel competitief zijn. Ik denk dat andere teams gewoon meer ontwikkeld hebben in de zomer.' Aston Martin kan daarom ook niet wachten op volgend seizoen als de auto's wat meer gelijkwaardig aan elkaar zullen zijn.

Vettel merkt groei bij team

Vettel merkt dat de groei binnen het team te voelen is, ook al weet hij niet goed ze volgend jaar zullen zijn. 'Het is duidelijk dat het volgend jaar nog onbekend zal zijn waar alle auto's precies staan. Dat kunnen we pas volgend jaar weten. Over het algemeen vind ik het team heel sterk. Ik denk dat het snel groeit en dat de grote plannen kunnen zorgen voor goede dingen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws