Villeneuve oneens met Brundle en Herbert: 'Mogen niet vergeten onder welke druk hij stond' Formule 1
Formule 1

Villeneuve oneens met Brundle en Herbert: 'Mogen niet vergeten onder welke druk hij stond'

Villeneuve oneens met Brundle en Herbert: 'Mogen niet vergeten onder welke druk hij stond'

Jacques Villeneuve is van mening dat wedstrijdleider Michael Masi niet uit zijn functie moet worden verwijderd. Hoewel andere voormalig Formule 1-coureurs, zoals Martin Brundle en Johnny Herbert, vinden dat Masi ontslagen moet worden, vindt de wereldkampioen van 1997 dat er begrip moet zijn voor Masi.

'Masi zal niet van zijn functie worden verwijderd', vertelt Villeneuve aan La Gazzetta dello Sport. De Canadees wijst erop dat de Australische wedstrijdleider voor een ongelofelijke taak stond de laatste vijf races van het seizoen. 'We mogen niet vergeten onder welke druk hij stond, vooral met de teambazen in zijn oren.' Tijdens de laatste races kon Masi namelijk vaak rekenen op kritiek of invloed van vooral Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Villeneuve: 'Formule 1 heeft preciezere regels nodig'

'Ik denk niet dat Masi alles verkeerd heeft gedaan in Abu Dhabi. Het was terecht om de race een kans te geven, maar ik had de coureurs die een ronde achterstand hadden eerder laten inhalen', zegt de Canadees. Wel vindt de 50-jarige voormalige Formule 1-coureur dat de Formule 1 iets moet leren van de fouten die zijn gemaakt. 'De Formule 1 heeft preciezere regels nodig en misschien is het eindelijk tijd voor vaste racestewards.'

Brundle en Herbert vinden dat Masi zijn het niet eens met Villeneuve en vinden dat Masi zijn functie neer moet leggen. 'Ik weet niet of het voor iedereen acceptabel is als Masi blijft zitten. Michael zal veel steun nodig hebben en ik denk dat er momenteel wordt gekeken of die steun er nog is', zegt Brundle. Herbert is killer met zijn conclusie: 'Masi heeft teveel schade aangericht aan de Formule 1. In zijn functie heb je het vertrouwen van je concurrenten nodig en dat is volgens mij helemaal verdwenen.'

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws