Volkswagen Group wil eigen Formule 1-team, Porsche als motorleverancier bij Red Bull Formule 1
Formule 1

Volkswagen Group wil eigen Formule 1-team, Porsche als motorleverancier bij Red Bull

Volkswagen Group wil eigen Formule 1-team, Porsche als motorleverancier bij Red Bull

Volkswagen Group wil mogelijk met een eigen raceteam gaan toetreden in de Formule 1. Er was al bekend dat Porsche en Audi, beiden onderdeel van Volkswagen Group, hun intrede zouden doen in de Formule 1, maar het lijkt er nu toch echt op dat Volkswagen met zijn eigen team intrede zal doen in de koningsklasse van de motorsport.

Tot nu toe is er alleen nog maar bekend dat de twee merken Audi en Porsche als motorleveranciers aanwezig willen zijn vanaf 2026, dat meldt Frankurter Allgemeine Zeitung. McLaren zou dan gaan samenwerken met Audi en Red Bull Racing zou de motoren krijgen via Porsche. Maar waarom willen de twee merken pas in 2026 aanwezig zijn in de Formule 1? In 2026 zullen er weer nieuwe regels komen die invloed hebben op de motoren. Zo wil de koningsklasse van de autosport ervoor zorgen dat het vanaf dat jaar CO2 neutraal rijdt en daarvoor zijn andere motoren nodig dan die nu gebruikt worden. Ook het budgetplafond biedt perspectief voor Volkswagen Group.

Audi en Porsche mogelijk in 2026 in de Formule 1

Audi en Porsche zouden echter niet alleen aanwezig willen zijn als motorleveranciers, maar daadwerkelijk als team op de grid willen staan. De onderhandelingen met Porsche en Red Bull zijn vergevorderd. Het zou gaan om een koopaanbod voor McLaren door Audi en een nauwe samenwerking tussen Porsche en Red Bull. In november waren er al berichten dat McLaren zou zijn overgenomen door Audi, maar het team uit Woking ontkende dat ten zeerste.

Bij Red Bull daarentegen is er wel de mogelijkheid voor een nieuwe motorleverancier. Het Oostenrijkse team had tot het einde van 2021 een deal met Honda, maar het Japanse bedrijf stapt uit de Formule 1. Red Bull zal nu zelf voor hun eigen motoren moeten zorgen en dat geldt ook voor zusterteam AlphaTauri. Een deal met Porsche zou dus voor beide partijen goed uitkomen. Het bedrijf uit Stuttgart was in het verleden ook aanwezig in de Formule 1. Zo heeft het in de jaren 50 en 60 een eigen fabrieksteam gehad en leverde het in de jaren 80 motoren aan McLaren. Het heeft in die tijd twee coureurs- en ontwerptitels weten te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws