Volwassen Verstappen is gevaar voor Hamilton: 'Hij zit in zijn element' Formule 1
Formule 1

Volwassen Verstappen is gevaar voor Hamilton: 'Hij zit in zijn element'

Volwassen Verstappen is gevaar voor Hamilton: 'Hij zit in zijn element'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen ligt met nog vier races te gaan aan de leiding in het wereldkampioenschap. De 24-jarige coureur ligt negentien punten voor op zijn concurrent Lewis Hamilton, maar Verstappen wil nog niet te vroeg juichen. Oud-coureur Christijan Albers doet een vooruitblik op de slotfase van de Formule 1, die volgens hem tegen alle logica ingaat.

'Wie had er verwacht dat Verstappen op poleposition zou staan in Austin', begint Albers in zijn column voor De Telegraaf. 'En afgelopen week was het juist een verrassing dat Mercedes vooraan startte.' Albers zegt dat de auto's van beide teams zo aan elkaar gewaagd zijn, dat de juiste afstelling van de auto de beslissing geeft. In Amerika had Mercedes dan wel de betere auto, Verstappen wist toch te winnen door de strategie. In Mexico was Red Bull weer sneller en wist Verstappen wederom te winnen.

Albers: 'Ongeluk zit in een klein hoekje'

Toch begrijpt Albers goed waarom Verstappen rustig blijft en het niet van de daken schreeuwt. 'Er zijn nog 107 punten te verdienen en hij heeft dit seizoen al gezien dat een ongeluk in een klein hoekje zit.' Albers komt met een voorbeeld van afgelopen weekend. Bottas startte vooraan en hoopte heelhuids door de eerste bocht te komen. Door een botsing met Ricciardo eindigde de Fin achteraan. 'Je kan binnen een seconde van hero naar zero gaan in deze sport', zegt Albers.

Albers vertelt verder dat hij het idee heeft dat Verstappen een andere coureur is dan een paar jaar terug. 'Hij is heel relaxed en realistisch. Hij is nog steeds superjong, maar is van een jongen naar een echte kerel gegaan.' Als voorbeeld geeft de oud coureur de kwalificatie van Verstappen in Mexico. De Red Bull-coureur was teleurgesteld met zijn derde plaats, maar wist dat snel te relativeren. 'Hij zit in zijn element', zegt Albers. 'En dat is ook gevaarlijk voor Hamilton.'

Wisselt Hamilton van motor in Brazilië?

Aankomend weekend wordt er geracet in Brazilië. Mercedes en Red Bull zullen volgens Albers hier aan elkaar gewaagd zijn. Ook is er nog een sprintrace waar extra punten te verdienen zijn. Albers zegt dat de sprintraces meer punten moeten opleveren voor het risico dat daar genomen wordt. 'Het zijn ook extra kilometers voor je motor.' Hamilton zal nog een keer zijn motor moeten vervangen, waardoor hij een paar plaatsen naar achteren zou moeten. Of dat dit weekend gebeurt is niet bekend, maar Mercedes zit niet in een luxepositie doordat Verstappen een voorsprong heeft in het WK.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws