Watson heeft kritiek op FIA: 'Sommige mensen zijn onderdeel geworden van de show' Formule 1
Formule 1

Watson heeft kritiek op FIA: 'Sommige mensen zijn onderdeel geworden van de show'

Watson heeft kritiek op FIA: 'Sommige mensen zijn onderdeel geworden van de show'

John Watson heeft zijn kritiek geuit op de Netflix-serie Drive to Survive en de FIA. Volgens de voormalig Formule 1-coureur hebben verschillende externe bronnen de druk op wedstrijdleider Michael Masi vergroot, waaronder dus Netflix. Volgens de Brit zijn sommige betrokkenen van de Formule 1 onderdeel geworden van een show.

'De Formule 1 mag niet worden beïnvloed door externe kanalen zoals Netflix met de serie Drive to Survive', vertelt Watson. De 75-jarige Brit was zelf actief in de Formule 1 van 1973 tot 1985. Tijdens zijn carrière wist hij vijf keer een Grand Prix te winnen. 'Sommige mensen die voor de FIA werken zijn onderdeel geworden van de show. Ze horen dat niet te doen, ze zijn er om te oordelen. Ze zijn er niet om bekend te worden of tentoongesteld te worden.'

Watson: 'Dit is allemaal niet goed'

Volgens Watson zouden de mensen van de FIA achter de schermen moeten zitten en op geen enkel moment herkend mogen worden. 'Dat is niet hun taak, dat is niet waarom je in die positie zit.' Watson suggereert dus dat medewerkers van de FIA invloed uitoefenden op Masi. De wedstrijdleider zou van de Formule 1 een show moeten maken in plaats van een sport. 'Ik vraag me af wat voor soort samenwerking we gaan zien tussen de wedstrijdleider en de teams.'

Mercedes is sowieso niet te spreken over de manier waarop de wedstrijdleider de race in Abu Dhabi heeft beïnvloed. Ook andere coureurs hebben hun twijfels over de beslissingen van de Australiër. 'Zullen ze op zijn oordeel vertrouwen? Zullen ze hem uitdagen via de boordradio als hij tot een beslissing komt? Zullen ze hem vertellen wanneer hij een juiste beslissing heeft gemaakt of zal hij zijn acties moet verdedigen? Dit is allemaal niet goed. Het is alsof er tijdens een voetbalwedstrijd twee coaches zijn die constant in verbinding zijn met de scheidsrechter', concludeert Watson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws