Wedstrijdleider Masi over Bottas en Ricciardo: 'Ik heb er vlug naar gekeken' Formule 1
Formule 1

Wedstrijdleider Masi over Bottas en Ricciardo: 'Ik heb er vlug naar gekeken'

Wedstrijdleider Masi over Bottas en Ricciardo: 'Ik heb er vlug naar gekeken'

Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi legt uit hoe de botsing tussen McLaren-coureur Daniel Ricciardo en Mercedes-coureur Valtteri Bottas werd geëvalueerd. De coureurs hadden in de eerste bocht contact met elkaar. Bottas spinde en Ricciardo had schade aan zijn auto, waardoor beide coureurs achteraan moesten sluiten.

'Ik heb zelf niet gekeken naar het incident tussen Bottas en Ricciardo', zegt Masi tegenover de Italiaans tak van Motorsport.com. 'Ik was zelf druk bezig met het starten van de race.' Masi heeft wel aan de commissarissen gevraagd of zij naar het incident konden kijken. Zij besloten dat er geen actie ondernomen hoefde te worden. 'Ik kan ze niet forceren om een straf uit te delen. Ik heb ze gevraagd of ze wilden kijken en dat hebben ze gedaan. Meer heb ik niet van ze gevraagd.'

Twee identieke incidenten, andere uitkomst

De Finse coureur startte vanaf poleposition en was redelijk weg. Hij maakte een fout door Verstappen teveel ruimte te geven aan de zijkant. De Nederlander kon er gemakkelijk langs en Bottas zakte terug van de eerste plaats naar de derde plaats. Daarna kreeg hij een beuk van Ricciardo doordat de Australiër niet genoeg grip had door het vuil op de baan. Bottas spinde vervolgens en zijn race was verpest. Beide coureurs kregen geen straf voor het incident.

Eenzelfde soort race incident gebeurde er tijdens de Grand Prix van Turkije. In de eerste ronde kwamen Alpine-coureur Fernando Alonso en Haas-coureur Mick Schumacher in contact met elkaar. De uitslag van dat incident had een hele andere uitkomst dan die van afgelopen weekend. Masi vertelt dat de omstandigheden van beide incidenten anders waren en dat deze omstandigheden ook invloed hebben op de beoordeling.

Masi: 'De bochten van beide banen zijn anders'

'Je moet elk ongeval op zich bekijken', vervolgt Masi. 'Om te beginnen vond het contact tussen Schumacher en Alonso plaats op een natte baan. Tijdens de race van afgelopen weekend was het droog en daarnaast zijn de bochten van beide banen anders.' Masi spreekt over veel verschillen tussen de twee incidenten, maar weet niet alle details van het incident tussen Ricciardo en Bottas. 'Ik heb er vlug naar gekeken en dat is alles.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws