Wedstrijdleider Masi prijst Saoedische autosport federatie: 'Briljant werk geleverd' Formule 1
Formule 1

Wedstrijdleider Masi prijst Saoedische autosport federatie: 'Briljant werk geleverd'

Wedstrijdleider Masi prijst Saoedische autosport federatie: 'Briljant werk geleverd'

Er wordt dit weekend in Saoedi-Arabië geracet op het stratencircuit van Jeddah. Hoewel het er nog volop wordt gebouwd aan het circuit, ziet het er wel naar uit dat er vooralsnog geracet gaat worden. Wedstrijdleider Michael Masi verzekert iedereen ervan dat het circuit veilig en betrouwbaar is en prijst de Saoedische autosport federatie voor het werk.

Het circuit is ontworpen door Hermann Tilke en gebouwd in een periode van acht maanden. Volgens de berekeningen zou het circuit een gemiddelde snelheid van 250 km/h moeten hebben en daarmee is het het snelste stratencircuit van de wereld. Toch wordt er 24 uur voor de eerste vrije training van vrijdag nog steeds aan het circuit gewerkt, maar Masi is blij met de huidige voltooiing van het circuit.

Masi: 'Ziet er allemaal heel goed uit'

Sommigen mensen hebben twijfels over de veiligheid van het circuit, maar Masi zegt dat alles volgens de eisen is gegaan. 'Vanuit een circuitperspectief is alles gedaan volgens de hoogste veiligheidsnormen die de FIA heeft', vertelt Masi aan Sky Sports News. 'Het ziet er allemaal erg goed uit. Het is duidelijk dat er in de paddock nog steeds veel activiteit gaande is, maar dat is niet gek voor gloednieuw evenement dat van de grond af is opgebouwd.'

De Australiër is blij met het nieuwe circuit en vindt ook dat Saoedi-Arabië knap werk heeft verricht in acht maanden tijd. 'Alle lof naar de Saoedische autosport federatie die briljant werk heeft geleverd tijdens de bouw van dit circuit.' Ook CEO van de Grand Prix van Saoedi-Arabië Martin Whitaker zegt tevreden te zijn over het circuit en de faciliteiten die daarbij horen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws