Wedstrijdleiding over incident Verstappen en Hamilton: 'Konden dit niet anders beoordelen' Formule 1
Formule 1

Wedstrijdleiding over incident Verstappen en Hamilton: 'Konden dit niet anders beoordelen'

Wedstrijdleiding over incident Verstappen en Hamilton: 'Konden dit niet anders beoordelen'

Tijdens de Grand Prix van Brazilië was er een incident tussen Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton. De twee vochten om de leiding in de wedstrijd, waarbij Hamilton probeerde om Verstappen buitenom in te halen. De Nederlander remde laat en ging wijd, waardoor ook zijn rivaal buiten de baan terecht kwam. De stewards beoordeelden het incident en gaven geen straf, maar misten wel een belangrijk camerastandpunt.

De coureurs gingen gezamenlijk door de bocht en kwamen ook samen naast de baan terecht. Direct daarna werd het incident onderzocht door de stewards. Dezen besloten dat het geen verder onderzoek nodig was. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, vond dit 'lachwekkend'. Wedstrijdleider Michael Masi gaf aan dat de stewards hun oordeel velden zonder de camera van Verstappen die naar voren gericht staat. 'Deze is niet verkregen, maar wel aangevraagd', aldus Masi, geciteerd door Motorsport.com.

Masi: 'Je beoordeelt het incident op zichzelf'

De stewards hadden tijdens de race alleen toegang tot de beelden van de naar achteren gerichte camera van de Nederlander, de camera's langs de baan, een helikoptercamera en een naar voren gerichte camera van Hamilton. De beelden van de naar voren gerichte camera van Verstappen kunnen volgens Masi een belangrijk bewijsstuk zijn. 'De beelden worden gedownload en we zullen ze gaan bekijken.'

Soortgelijke incidenten in het verleden werden bestraft met een tijdstraf van vijf seconden. Derhalve spreken sommigen ervan dat de stewards inconsistent zijn. Masi weerlegde die uitspraak: 'Ik ben het er niet mee eens dat het inconsistent is. Je kijkt ernaar en zoals ik zo vaak heb gezegd beoordeel je het incident op zichzelf.' Over het incident zei Red Bull al tegen de wedstrijdleiding dat ze de twee titelstrijders gewoon 'moeten laten racen'. Masi sluit zich hierbij aan. 'Vanuit ieder oogpunt hebben we ook gekeken met dat perspectief. We konden dit daarom ook niet anders beoordelen.'

Eerdere incidenten Hamilton en Verstappen

Eerder dit seizoen waren Hamilton en Verstappen ook verzeild geraakt in incidenten. Zo begon het allemaal op Silverstone, waar Hamilton de Nederlandse Red Bull-coureur zijn achterband raakte, waardoor Verstappen met 51G de bandenstapel invloog. Ook in Monza was het raak; daar belandden beide coureurs in de grindbak. Verstappen reed over een zogeheten sausagekerb heen en werd omhoog gelanceerd. Zijn auto kwam bovenop die van Hamilton te staan en beide coureurs konden niet meer verder rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws