Wedstrijdleiding zette show neer volgens Montoya: 'Hadden direct rode vlag moeten zwaaien' Formule 1
Formule 1

Wedstrijdleiding zette show neer volgens Montoya: 'Hadden direct rode vlag moeten zwaaien'

Wedstrijdleiding zette show neer volgens Montoya: 'Hadden direct rode vlag moeten zwaaien'

Afgelopen zondag was er een knotsgekke slotfase tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Mercedes-coureur Lewis Hamilton zag in de laatste ronde zijn achtste wereldtitel door zijn vingers glippen en Max Verstappen er met de winst vandoor gaan. Juan Pablo Montoya stelt dat de wedstrijdleiding anders had moeten handelen.

In de laatste rondes van de race crashte Williams-coureur Nicholas Latifi waardoor de wedstrijdleiding besloot dat er een safety car moest komen. Red Bull Racing besloot om Verstappen nieuwe banden te geven, terwijl Mercedes Hamilton buiten liet op zijn oude banden. De wedstrijdleiding besloot om de race niet te laten eindigen onder een safety car en dus werd er besloten dat de race hervat zou worden. 'Ik weet niet of het wedstrijdleider Michael Masi was of de stewards, maar de beslissing is ontzettend moeilijk. De intentie was natuurlijk om nog een ronde te racen', zegt Montoya tegen Motorsport.com.

Montoya: 'Terecht dat Red Bull hiervan heeft geprofiteerd'

De Colombiaan is het niet eens met de beslissingen die zijn genomen door de wedstrijdleiding. Hij heeft het idee dat de Formule 1 vooral een soort show wilde neerzetten: 'Als ze echt een mooie show wilden laten zien, dan hadden ze direct na de crash van Latifi de rode vlag moeten zwaaien. Ze hebben zichzelf nu in een nare situatie gebracht doordat ze de regels zo hebben veranderd.' De wedstrijdleiding besloot op het laatste moment de auto's die een ronde achterstand hadden tussen Hamilton en Verstappen uit de weg te halen, maar dat staat niet in de regels.

'Het is terecht dat Verstappen en Red Bull hiervan hebben geprofiteerd door de titel te pakken. Mercedes gaat hierin tegen beroep en op een bepaalde manier hebben ze nog gelijk ook', zegt Montoya. Niet alle auto's die op een ronde achterstand waren gezet mochten inhalen. Daardoor had Carlos Sainz nog steeds een aantal achterblijvers voor zich en kon hij zich niet bemoeien tussen Hamilton en Verstappen 'De regels gelden voor alle coureurs. Doet Sainz dan ineens niet meer mee?'

Montoya begrijpt protest van Mercedes

De tweemaal Indy500-winnaar had hetzelfde gedaan als hij Mercedes had geweest: 'De regels staan nu eenmaal vast. Red Bull zegt nu dat Mercedes zich niet zo aan moet stellen, maar als Red Bull in dezelfde positie zou staan hadden ze hetzelfde gedaan. Dan had Mercedes gezegd dat Red Bull het verlies moet accepteren. Het ligt er net aan in welk kamp je hoort', eindigt de Colombiaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws