Whitmarsh is terug in de Formule 1: 'Je bent er 24 uur per dag mee bezig' Formule 1
Formule 1

Whitmarsh is terug in de Formule 1: 'Je bent er 24 uur per dag mee bezig'

Whitmarsh is terug in de Formule 1: 'Je bent er 24 uur per dag mee bezig'

Martin Whitmarsh, de voormalige teambaas van McLaren, keert terug in de Formule 1. Lawrence Stroll, de eigenaar van Aston Martins F1 Team, heeft Whitmarsh aangetrokken om zijn team te versterken. Voor de 63-jarige Brit is het een uitdaging om voor Aston Martin te werken, zo vertelt hij aan Motorsport Magazine.

De man die van 2009 tot 2014 teambaas was van McLaren, zal nu dus proberen om als CEO van Aston Martin het team naar grotere hoogtes te tillen. Het zal geen gemakkelijke opgave zijn. 'Je bent er 24 uur per dag mee bezig', stelt Whitmarsh. Whitmarsh beschikt bij Aston Martin over een gloednieuwe fabriek en een op maat gemaakte windtunnel. Wel moet hij het team goed managen en natuurlijk boven alles de steenrijke eigenaren tevreden houden.

Whitmarsh: 'Ik wil nog een laatste stunt uithalen'

Whitmarsh had al eerder kunnen terugkeren in de Formule 1, maar besloot het niet te doen. Hij wilde eerst niet werken voor een ander team dan McLaren, vertelde hij. 'Ik ben een vreemd, loyaal persoon. Ik wilde gewoon niet tegen McLaren racen.' In het verleden wees hij al genoeg andere teams af, ook al leek het er wel even op dat hij een terugkeer zou maken. Sauber zou in eerste instantie veranderen in een Maserati F1-team. Helaas voor Whitmarsh veranderde Sauber op het laatste moment in Alfa Romeo waardoor hij aan de kant bleef staan. Toch is hij er nu weer. 'Ik ben 63 en voel me fit. Ik wil gewoon nog een laatste stunt uithalen.'

Hoge verwachtingen van Aston Martin

Het is te hopen dat Whitmarsh wel de torenhoge verwachtingen waar kan maken van Aston Martin. Gelukkig heeft hij in het verleden al genoeg kampioenen voortgebracht zoals Lewis Hamilton, Ayrton Senna en Mika Häkkinen. Aan ervaring zal het bij Whitmarsh niet liggen. Volgend seizoen zal te zien zijn wat hij kan bijdragen bij Aston Martin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws