Windsor kiest kant van Verstappen: 'Dit was Hamiltons eigen risico' Formule 1
Formule 1

Windsor kiest kant van Verstappen: 'Dit was Hamiltons eigen risico'

Windsor kiest kant van Verstappen: 'Dit was Hamiltons eigen risico'

Peter Windsor heeft genoten van de Grand Prix van Brazilië. De Formule 1-journalist zag Mercedes-coureur Lewis Hamilton starten vanaf P10 en zag dat de zevenvoudig wereldkampioen agressief begon. De Brit was tijdens ronde zes al opgeklommen naar de derde plaats en was op jacht naar de eerste plaats die op dat moment door Red Bull Racing-coureur Max Verstappen bezet was.

Het weekend in Brazilië was er vooral eentje die de boeken in gaat als rumoerig. Eerst kreeg Hamilton al vijf plaatsen gridstraf voor het vervangen van zijn verbrandingsmotor, maar toen bleek ook nog eens dat zijn achtervleugel niet legaal was tijdens de kwalificatie. De zevenvoudig wereldkampioen startte daarom tijdens de sprintrace achteraan en wist P5 te halen. Hij startte zondag dus vanaf P10 en Windsor zag een serieuze Hamilton. 'Vanaf de start was te zien dat Hamilton meteen op zoek ging naar gaten, om op die manier zo snel mogelijk zijn tegenstanders in te halen', stelt Windsor in zijn analyse.

Windsor: 'Dat Pérez nou goed is, betekent niet dat Max moet helpen'

In ronde zes wist Hamilton al op de derde plek te rijden en zijn volgende doel was om Sergio Pérez in te halen. Pérez vroeg Verstappen zelfs om langzamer te gaan zodat hij een DRS kon krijgen van de Nederlander. 'Pérez is een hele goede nummer twee voor Verstappen, maar gaat hij dan langzamer rijden voor zijn teamgenoot?', vraagt Windsor zich af. 'Natuurlijk niet. Dat Pérez nu goed is, betekent niet dat Max hem moet helpen.' De Mexicaan moest het dus alleen uitvechten met Hamilton. De Mercedes-coureur wist uiteindelijk Pérez in te halen op het rechte stuk, wat hij wel vaker dit weekend heeft gedaan.

Hamilton reed uiteindelijk op P2 en was op jacht naar de positie van Verstappen. 'Je kon zien dat Hamilton zijn banden aan het sparen was. Toch haalde Mercedes hem eerder naar binnen voor de undercut', zegt Windsor. De Formule 1-journalist geeft vervolgens toe dat hij niet zo goed begrijpt waarom de undercut de ene keer wel werkt en de andere keer niet. 'Het is iets voor de engineers, maar na de undercut zag je wel dat Hamilton dichterbij was gekomen.'

'Eigen risico van Hamilton'

Hoewel de 36-jarige coureur uiteindelijk langs Verstappen wist te komen, denkt Windsor dat er toch een manier was voor Red Bull Racing om de race te winnen. 'Misschien had Red Bull een één-stop strategie kunnen toepassen. Door de twee-stop hadden ze een direct gevecht met Mercedes en waren ze kansloos.' Tenslotte bespreekt Windsor nog het incident tussen Hamilton en Verstappen: 'Lewis kwam buiten de baan terecht omdat Max zijn auto wijd laat gaan. Hoewel Mercedes vond dat Verstappen een straf verdiende, vind ik dat dit het eigen risico was voor Hamilton.' De coureurs zullen dit weekend verder strijden voor de wereldtitel tijdens de Grand Prix van Qatar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws