Windsor over poleposition Hamilton: 'Dat maakt het klasse verschil duidelijk' Formule 1
Formule 1

Windsor over poleposition Hamilton: 'Dat maakt het klasse verschil duidelijk'

Windsor over poleposition Hamilton: 'Dat maakt het klasse verschil duidelijk'

Formule 1-journalist Peter Windsor kijkt terug naar de kwalificatie in Qatar. Mercedes-coureur Lewis Hamilton start vanaf poleposition terwijl Red Bull Racing-coureur Max Verstappen start vanaf P2. Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas maakt de top drie af. De zevenvoudig wereldkampioen was ijzersterk tijdens de kwalificatie en wist Verstappen met vier tienden te verslaan.

Windsor is onder de indruk van Hamilton. De cijfers liegen er niet om en Hamilton was duidelijk sneller. 'Hamilton ging 317 km/h op het rechte stuk bij de pitstraat, maar Verstappen ging één kilometer sneller. Het verschil in snelheid is anders bij het snelle bochtige gedeelte. Lewis gaat daar 315 km/h en Max maar 312 km/h. Hamilton had een hele goede kwalificatie op zaterdag na een hele slechte vrijdag.'

Windsor: 'Het is duidelijk dat ze auto steeds beter maken'

Volgens Windsor heeft Mercedes hun auto beter gefinetuned dan Red Bull. 'Red Bull is sneller op het rechte stuk, maar levert teveel snelheid in bij de snelle bochten. Het lijkt erop dat ze te weinig vleugel gebruiken.' De Formule 1-journalist zegt dat het Mercedes vooral meezit. Red Bull had problemen met de DRS en Pirelli besloot op dit circuit ook nog eens de hardste banden mee te nemen. Over het algemeen is Mercedes beter op de hardste banden.

'Het is duidelijk dat ze de auto steeds beter maken elke race. Ze stellen de achterkant van de auto steeds beter af. Voor Hamilton resulteerde dat in een goede pole terwijl Bottas juist tegenviel. Hij zag er goed uit op de vrijdag, maar op zaterdag valt hij dan toch weer terug.' Windsor legt uit wat het verschil is tussen Bottas en Hamilton: 'In het snelle gedeelte met de vele bochten schakelen alle coureurs eigenlijk terug naar de zesde versnelling, dat zie je ook bij Bottas. Hamilton daarentegen blijft in de zevende versnelling rijden en dat maakt het klasse verschil duidelijk.'

Verstappen moet schade beperken

Hoewel Verstappen als tweede eindigt zou Windsor het knap vinden als de Nederlander Bottas achter zich weet te houden. 'Hij is heel kalm en beheerst. Het zal interessant zijn om hem te zien. Als hij Bottas verslaat is het een goed resultaat. Als hij op de een of andere manier Hamilton weet te verslaan is het heel erg knap, maar het lijkt erop dat Max zich erop richt om tweede te worden en de schade te beperken', eindigt Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws