Woerts over gratis uitzendingen Formule 1: 'Ik denk dat Ziggo een deal heeft gesloten' Formule 1
Formule 1

Woerts over gratis uitzendingen Formule 1: 'Ik denk dat Ziggo een deal heeft gesloten'

Woerts over gratis uitzendingen Formule 1: 'Ik denk dat Ziggo een deal heeft gesloten'

In het praatprogramma Veronica Inside spreekt Chris Woerts, sportmarketeer, over de Formule 1 uitzendingen voor het seizoen 2022. Sinds dit jaar is bekend geworden dat het Scandinavische Viaplay de rechten heeft gekocht van de Formule 1. Ziggo Sport zal de uitzendrechten verliezen, daar is dus geen Formule 1 meer op te zien. Toch zullen er een paar races gratis te zien zijn op de Nederlandse zender, verwacht Woerts.

'Ik denk zelf dat Ziggo nog een deal heeft gesloten met Viaplay', begint Woerts in het praatprogramma. 'Ziggo blijft dan gewoon die potjes uitzenden en dat gooien ze open voor iedereen.' Woerts vertelt dat deze deal goed uit zal pakken voor Ziggo. 'Doordat ze het uitzenden blijven ze toch nog een beetje betrokken bij de Formule 1 in Nederland.' Het zal volgens Woerts gaan om zes gratis Formule 1-races.

Woerts: 'Het is gewoon een geldkwestie'

Terwijl Woerts bezig is met zijn verhaal vraagt Johan Derksen of de deal met enige solidariteit te maken heeft richting Ziggo. 'Nee helemaal niet', antwoordt Woerts. 'Als Talpa het had kunnen kopen hadden ze dat gedaan. Hetzelfde geldt voor RTL. Voor de NOS is dat wat lastiger als publieke omroep.' Woerts vertelt dat het gewoon een geldkwestie is geweest. 'Ziggo heeft 31 miljoen geboden voor de rechten van de Formule 1. Viaplay bood gewoon meer, namelijk 35 miljoen. '

Ook René van der Gijp mengt zich in het gesprek. Hij denkt dat de jongere generatie geen moeite gaat doen om een abonnement af te sluiten. Volgens Van der Gijp zullen die wel via een gratis stream kijken. 'Hebben zij er dan geen enkele moeite mee dat die dat zo ergens vandaan pakken?', vraagt van der Gijp. Woerts antwoordt: 'Er zijn natuurlijk veel mensen die dat doen, maar er staat nu een organisatie op die deze streams uit de lucht haalt. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke illegaal.'

De kosten van Viaplay

De prijzen van Viaplay voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend. Je kunt nu dus nog geen abonnement afsluiten. In Zweden en Noorwegen is de streamingdienst al langer actief. De prijzen in Zweden liggen rond de 44 euro per maand. In Noorwegen is het iets goedkoper, namelijk 33 euro per maand. De prijzen zeggen echter niets over de Nederlandse prijzen. In Scandinavië ligt het salaris simpelweg hoger. De verwachting is dan ook dat de prijzen in Nederland lager zullen zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws