Wolff furieus over achtervleugel Hamilton: 'Er wordt in deze sport met twee maten gemeten' Formule 1
Formule 1

Wolff furieus over achtervleugel Hamilton: 'Er wordt in deze sport met twee maten gemeten'

Wolff furieus over achtervleugel Hamilton: 'Er wordt in deze sport met twee maten gemeten'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet blij met de FIA. Deze week werd de achtervleugel van Mercedes-coureur Lewis Hamilton in beslag genomen omdat deze niet voldeed aan de eisen. De vleugel zou te ver opengaan met de DRS waardoor Hamilton meer snelheid kreeg. De Brit werd uiteindelijk gediskwalificeerd en moest achteraan starten met de sprintrace.

'Ik ben niet blij', begint Wolff in gesprek met F1-verslaggever Martin Brundle. Eerder was al te zien dat Wolff in gesprek was met FIA-medewerker Nikolas Tombazis. De Oostenrijker is duidelijk nog steeds gefrustreerd over de achtervleugel van Hamilton. 'Er wordt in deze sport steeds met twee maten gemeten, maar goed ik zal er niet meer erover zeggen want we moeten alsnog racen.'

Wolff: 'Ik moet dit gewoon kwijt bij de FIA'

'Red Bull Racing heeft al drie keer achter elkaar hun onderdelen mogen vervangen tijdens parc fermé. Ik moet dit gewoon even kwijt bij de FIA.' Wolff vertelt ook aan Brundle dat hij de achtervleugel niet terug heeft gekregen. 'Ze mogen hem wat mij betreft houden.' Hoewel Hamilton met de sprintrace dus achteraan moest starten, wist hij wel door te rijden naar de vijfde plaats. Hamilton zal de race starten vanaf plek tien vanwege een gridstraf voor het vervangen van de verbrandingsmotor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws