Wolff overweegt teamorders bij Mercedes: 'De omstandigheden verplichten het' Formule 1
Formule 1

Wolff overweegt teamorders bij Mercedes: 'De omstandigheden verplichten het'

Wolff overweegt teamorders bij Mercedes: 'De omstandigheden verplichten het'

Mercedes-teambaas Toto Wolff moet het nog met zijn coureurs hebben over de wedstrijdplannen. Het zou kunnen gebeuren dat Valtteri Bottas zijn mogelijke overwinning in Mexico op moet geven om zijn teamgenoot Lewis Hamilton hiermee te helpen in de strijd voor het kampioenschap. Wolff zal vlak voor de race met zijn coureurs gaan zitten, vertelt hij aan Motorsport.com.

Mercedes verbaasde Red Bull Racing, maar ook zichzelf door de eerste en de tweede startplek te pakken voor de start van de Grand Prix van Mexico. Bottas start vanaf poleposition, waarbij Hamilton naast hem vanaf P2 zal mogen starten. Wolff heeft nog niet gesproken met zijn coureurs over teamorders, omdat hij niet verwachtte dat ze zo hoog zouden starten. Als Hamilton eerste wordt en Verstappen derde zal blijven, zou het gat van twaalf punten teruggebracht worden naar twee punten. Bottas zou dan wel zijn eerste plaats moeten opgeven aan zijn Britse compagnon.

Wolff: 'Hadden niet het gevoel dat we in die positie waren'

'We hebben er nog niet over gesproken omdat we niet het gevoel hadden dat we daarvoor in de positie waren', vertelt Wolff. De Mercedes-teambaas zei vrijdag nog dat het team eerst moet kijken hoe het gaat met de kwalificatie. 'Nu is de situatie anders en gaan we het bespreken tijdens de strategievergadering.' Mercedes heeft eerder teamorders gebruikt tijdens de Grand Prix van Rusland in 2018. Toen gaf Bottas de overwinning aan Hamilton om hem te helpen in de titelstrijd.

Bottas gaf zelf al aan dat als hij Hamilton kan helpen in het kampioenschap, hij dat zeker zou doen. De teambaas van Mercedes blijft erbij dat teamorders altijd lastig zijn. 'Ik ben een racer en ik heb het gevoel dat zo'n discussie altijd op een bepaalde manier teleurstellend is', zegt Wolff. 'Maar soms is het niet anders en verplichten de omstandigheden het.' De Oostenrijker geeft aan dat hij eerst met beide rijders gaat praten. 'Ze zijn er allebei bij betrokken. We zullen zien of het racescenario ons tot zo'n beslissing zal verplichten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws